Cea mai proastă veste pentru fostul senator, Cristiana Anghel. Judecătorii au dat sentinţa în cazul USR. Cristiana Anghel, devenită celebră pentru că a făcut greva foamei mai multe zile i-a contestat pe cei de la USR.

USR a fost constituit legal

USR a fost constituit legal, spun judecătorii instanței supreme după ce şi Parchetul General a clasat dosarul penal 409/P/2018. Decizia e definitivă

Detalii soluţie: Respinge, ca inadmisibilă, plângerea formulată de petenta Anghel Cristiana-Irina împotriva ordonanţei de clasare nr.409/P/2018 din data de 31 august 2020 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică. Obligă petenta la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă.

Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu, azi, 10 iunie 2021.

Cristiana Anghel a făcut plângere penală pe numele lui Clotilde Armand și Nicușor Dan. Spunea că USR a fost înființată fraudulos și la fel de fraudulos a participat la alegerile parlamentare din 2016.

“Dosarul viza o succesiune de acte semnate de către diriguitori USR, în 2016, legat de două evenimente importante și anume un congres care a avut loc în luna august. Obiectul a fost fuziunea între USB cu USR și UPC. Acel document nu a mai apărut în mod public.

În luna septembrie a fost făcut un alt congres făcut de USR și USB, aceste acte au fost înregistrate, însă înainte a fost făcută o fuziune între trei formațiuni politice, care practic nu a fost revocată. Pentru aceste motive, succesiunea de acte înregistrate parțial la Tribunalul București face astfel obiectul unei anchetei a unor procurori”, spunea avocatul Dan Chitic în 2019, la Antena3.

În 2017, Cristiana Anghel a încercat, fără succes, să-i convingă și pe membrii Comisiei de Validare din Camera Deputaților, că USR a fost înființată fraudulos și la fel de fraudulos a participat la alegerile parlamentare din 2016.