Nicușor Dan trebuie să decidă de ce parte este, spune PSD

Potrivit PSD, Nicușor Dan trebuie să răspundă în fața bucureștenilor, astfel încât să poată vota în cunoștință de cauză.

„Nicuşor Dan trebuie să răspundă în faţa bucureştenilor dacă acceptă susţinerea penalilor din USR sau dacă se delimitează de acest partid, mai ales că inculpata Clotilde Armand aspiră la un nou mandat de primar la Sectorul 1, sub sigla USR.

Nicuşor Dan trebuie să decidă dacă e de acord sau nu să facă echipă cu un penal în funcţii publice în administraţia Capitalei, astfel încât bucureştenii să poată vota în cunoştinţă de cauză”, au transmis social-democrații într-un comunicat.

Social democrații au precizat că această clarificare este necesară pentru că „Nicuşor Dan pretinde că luptă cu mafiile de tot felul şi îşi ironizează contracandidaţii că fac parte din categoria interlopilor, lăsând de înţeles că el are standarde înalte de integritate”.

„Acum e timpul să arate bucureştenilor dacă într-adevăr respectă aceste standarde! Lipsa unei clarificări în această chestiune echivalează cu un acord tacit al lui Nicuşor Dan faţă de decizia USR de a călca în picioare principiul „fără penali în funcţii publice” şi de a se prezenta cu mai mulţi suspecţi şi inculpaţi în alegerile locale şi europarlamentare din 9 iunie”, se mai arată în comunicatul PSD.

Clotilde Armand, trimisă în judecată

Amintim că joi, pe 25 aprilie, Clotilde Armand (USR) a fost trimisă în judecată. Procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 au decis să o trimită în judecată pentru acuzația de folosire a funcției în scopul favorizării unor persoane.

În aceeași zi, ea și-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al Sectorului 1.

„Din materialul probator administrat în cauză a rezultat că în perioada mai 2022 – august 2022, în calitate de Primar al Sectorului 1 din Municipiul Bucureşti, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ca urmare a emiterii Dispoziției nr. 715/18.02.2022 prin care s-a desemnat manager al proiectului ”Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție”, cod proiect MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, inculpata a emis patru dispoziții care au produs foloase materiale pentru sine, beneficiind de majorări ale indemnizațiilor lunare în sumă de totală de 18.720 lei (venituri brute)”, precizează sursa citată.

Procurorii au inițiat investigația în urma unei sesizări primite de la Agenția Națională de Integritate în luna noiembrie a anului 2022.

Clotilde Armand
Clotilde Armand / Sursă: Inquam Photos, Ilona Andrei

Comunicatul Parchetului

În temeiul art. 28 alin. (10) și (11) din Ghidul privind relația sistemului judiciar cu mass-media, în continuarea comunicatului de presă din data de 13.03.2024, instituția purtătorului de cuvânt este abilitată să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele informații:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au finalizat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Armand Clotilde – Marie – Brigitte, Primarul Sectorului 1 București, pentru comiterea infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 alin. (1) Cod Penal.

Din materialul probator administrat în cauză a rezultat că în perioada mai 2022 – august 2022, în calitate de Primar al Sectorului 1 din Municipiul Bucureşti, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ca urmare a emiterii Dispoziției nr. 715/18.02.2022 prin care s-a desemnat manager al proiectului ”Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție”, cod proiect MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151,  în baza unei rezoluţii infracţionale unice, inculpata Armand Clotilde – Marie – Brigitte  a emis patru  dispoziții care au produs foloase materiale pentru sine, beneficiind de majorări ale indemnizațiilor lunare în sumă de totală de 18.720 lei  (venituri brute).

Mai multe puteți citi aici.