Acţionarul majoritar al firmei Bere Azuga (BEGY), Ursus Breweries, din grupul americano-sud-african SABMiller, va derula o ofertă de cumpărare pentru 3,73% din acţiunile controlate de micii investitori, oferind 1,6 milioane lei pentru titlurile nedeţinute, după care va începe delistarea firmei.

Oferta se va desfăşura în perioada 3 – 23 septembrie, iar preţul de cumpărare este de opt lei pe titlu, potrivit anunţului de ofertă.

Preţul este egal cu cel din oferta de cumpărare derulată de Ursus Breweries în luna iulie, când compania a preluat aproape 24,2% din acţiunile Bere Azuga.

Ursus Breweries controlează 96,26% din capitalul firmei.

Intermediarul operaţiunii va fi firma de brokeraj SSIF Raiffeisen Capital & Investment, care va asista şi delistarea Bere Azuga.

Cele mai multe acţiuni, respectiv 21,35% din capital, cumpărate în iulie au aparţinut fostului proprietar al Bere Azuga, omul de afaceri Valerii Moraru. Acesta deţinea titlurile respective prin intermediul firmei Rombas Trans International.

Ursus controlează Bere Azuga de la începutul anului

Ursus Breweries a preluat controlul Bere Azuga la începutul anului, când a cumpărat peste 70,5% din acţiunile firmei de la Moraru, pentru 30,3 milioane lei.

Bere Azuga a anunţat în luna iunie că va opri producţia la fabrica din judeţul Prahova, va disponibiliza toţi cei 160 de angajaţi şi îşi va schimba obiectul de activitate din fabricarea berii în închirierea şi subînchirerea bunurilor imobiliare proprii.

Producătorul de bere Ursus Breweries a respins, săptămâna trecută, propunerea conducerii de majorare a capitalui social al firmei cu 41 milioane lei, la 54,4 milioane lei.

SURSA: Mediafax