Ursus Breweries, subsidiară a companiei SABMiller, a finalizat o nouă tranşă în valoare de 42 de milioane de euro, prin care a mărit cu 50% capacitatea de producţie a fabricii de la Buzău.

Investiţiile din această fază au dus la extinderea şi modernizarea facilităţilor de producţie şi instalarea de echipamente pentru fabricarea de noi sortimente de bere, au anunţat reprezentanţii companiei.

Noile investiţii contribuie, de asemenea, la reducerea consumului de utilităţi în fabrică şi la diminuarea impactului operaţiunilor sale asupra mediului.

“Finalizăm una dintre cele mai importante investiţii în operaţiunile noastre din România. În pofida contextului economic nefavorabil, considerăm că trebuie să continuăm planurile de dezvoltare şi să optimizăm capacităţile de producţie pentru a fi cât mai bine pregătiţi pentru viitor”, a declarat Stephan Maria Weber, preşedintele Ursus Breweries.

Potrivit reprezentanşilor Ursus, fabrica de bere de la Buzău a devenit una dintre cele mai mari fabrici de profil din România

Fabrica din Buzău a fost achiziţionată în 1996 de South African Breweries şi a parcurs mai multe faze de modernizare şi investiţii. Fabrica are peste 400 de angajaţi şi produce o gamă largă de beri din portofoliul Ursus Breweries.

Ursus Breweries deţine 4 fabrici de bere în Cluj-Napoca, Timişoara, Buzău şi Braşov, având peste 1.500 de angajaţi.