Proiectul de extindere, care urmează să fie finalizat până la sfârşitul anului 2013, va echipa centrul aerian cu noi tehnologii de ultimă generaţie şi va include o extindere semnificativă a clădirii existente. Această prelungire va fi parţial dedicată operaţiunilor de transport cu mărfuri mai mari.  Împreună, aceste iniţiative vor spori în mod semnificativ capacitatea de sortare a centrului de la 110.000 de colete, la 190.000 de colete pe oră, asigurând că centrul aerian al UPS din Koln / Bonn să rămână unul dintre cele mai avansate centre de sortare din lume.

La o valoare estimatã de 200 de milioane de dolari, acest proiect de extindere va reprezenta cea mai mare investiţie de acest gen făcută vreodată de UPS în afară Statelor Unite.

UPS a ales Koln / Bonn ca locaţie pentru centrul sau aerian european şi datorită poziţionării oraşului în centrul economiei europene, reţelei de drumuri şi infrastructura bine dezvoltată, bunelor condiţii meteorologice pentru operaţiunile de zbor pe tot parcursul anului, sistemul de piste excelente a aeroportului şi proximitatea sa de o forţa de muncă calificată şi flexibilă. Aceste condiţii nu s-au schimbat nici până în prezent. De asemenea, aeroportul din Koln, oferă UPS posibilitatea de a zbura pe timp de noapte cel puţin până în anul 2030.

UPS a intrat în Europa în 1976, începându-şi operaţiunile locale în Germania. Ulterior, în 1990, UPS a intrat pe piaţa din România printr-un parteneriat cu Romtrans, şi din 2000 prin sucursala proprie, Trans Courier Service, achiziţionată de UPS în 2008. În prezent, UPS România are aproximativ 135 de angajaţi şi operează zilnic un zbor dedicat între Otopeni şi principalul sau centru aerian european din Koln, asigurând astfel o conexiune eficientă între clienţii români şi restul Europei şi al lumii.