Compania de cablu RCS&RDS a lansat oficial, luni, televiziunea sportivă Digi Sport, care va emite 24 de ore din 24, începând de joi. Televiziunea va transmite meciuri din cele mai tari campionate din Europa: Primera Division, Premier League, Bundesliga, dar şi din Liga I, urmând să fie o concurenţă serioasă pentru postul GSP TV, la care RCS&RDS este acţionar prin consorţiul din care mai face parte Antena 1.

Digi Sport va începe să emită de joi, când va transmite, în direct şi în exclusivitate, de la ora 20.30, meciul retur de calificare în Europa League, Ujpest Budapesta – Steaua Bucureşti. „Am vrut foarte mult să legăm lansarea postului de un eveniment major”, a declarat Alexandru Oprea.

Digi Sport va emite 24 de ore din 24 şi va asigura, printr-un canal suplimentar – Digi Sport Plus -, accesul telespectatorilor la competiţii sportive în direct. În cazul în care transmisiunile live ale competiţiilor se vor suprapune, pasionaţii de sport vor avea astfel acces la meciul care îi interesează.

Fotbal din cele mai puternice campionate

Digi Sport a achiziţionat drepturi de difuzare exclusivă şi pentru transmisiuni directe, pentru:
· Liga I de fotbal din România – câte trei meciuri în fiecare săptămână, din opţiunile 3, 4 şi 6 (2009 – 2012),
· Primera Division – transmisiuni în direct a câte cinci meciuri din fiecare etapă, în perioada 2009 – 2012,
· Premier League – meciuri din fiecare etapă a campionatului englez (2009 – 2010),
· Bundesliga – trei meciuri din fiecare etapă a campionatului german (2009 – 2010).

Alte sporturi

• Moto GP, în exclusivitate, în perioada 2009 – 2012,
• Handbal: campionatele naţionale de handbal, precum şi meciurile de acasă ale naţionalelor,
• Baschet: NBA – transmisiuni în direct din Statele Unite, săptămânal, joi şi duminică,
• Tenis: transmisiuni directe din circuitul masculin ATP World Tour.

Disponibil, gratuit, pentru toţi abonaţii

Digi Sport va putea fi recepţionat pe teritoriul întregii ţări, fără costuri suplimentare de către cei care au achiziţionat unul din serviciile de televiziune prin satelit Digi TV Satelit sau prin cablu Digi TV Cablu ale RCS & RDS. Canalul va înlocui Sport Klub, iar pentru fixarea acestuia nu va mai fi nevoie de o nouă scanare. Frecvenţa Digi Sport va fi 12.527 H.

Cheltuielile operaţionale pentru lansarea televiziunii Digi Sport sunt de 1.409.840 euro (2009), 1.805.227 de euro (2010) şi 1.522.497 de euro (2011), conform  proiectului de licenţă depus de RCS&RDS la Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Digi Sport vs GSP TV

O dată cu lansarea Digi Sport, se pune problema relaţiei dintre acest post şi GSP TV, la care RCS&RDS este acţionar prin consorţiul cu Antena 1. RCS&RDS şi Antena1 au câştigat, în urmă cu un an, licitaţia pentru drepturile TV pentru următoarele trei sezoane ale Ligii I de fotbal. Ulterior, Intact a înfiinţat postul GSP TV, care a transmis împreună cu Antena 1 meciurile din Liga I.

Dan Matiescu, director general Antena 1 este categoric: „GSP TV îşi va continua traseul. Normal, va continua să emită”, conform paginademedia.ro.

„La GSP TV a fost o înţelegere şi un buget pentru subiectul respectiv. Noi am vrut – şi asta ne propunem pe Digi Sport – să facem mai mult de atât. Să adăugăm campionatului românesc o serie de alte campionate, vorbind de fotbal şi o serie de alte competiţii, vorbind de sport în general. Ăsta era un proiect al companiei noastre, cu un buget al companiei noastre şi atunci, ca să îl putem face aşa cum credem noi, am creat Digi Sport”, a declarat Alexandru Oprea, director general RCS&RDS, pentru paginademedia.ro.

SURSA: RCS&RDS