Proprietarul reţelei City Grill şi al „Caru’ cu Bere”, Dragoş Petrescu, va deschidepe 1 decembrie, restuarantul Cantina Sport, concept similar cu reţeaua americană Champions, a declarat, luni, omul de afaceri.

Restaurantul face parte din planul de investiţii al omului de afaceri din a doua jumătate a acestui an, care se ridică la 1,6 milioane de euro.

Investiţiile au mai presupus şi relocarea fast-food-ului Bundetot din Iris Mall Titan pe cheiul Dâmboviţei, în zona Unirii, deschiderea unei unităţi City Cafe şi deschiderea parţială a restaurantului Hanul Berarilor Interbelic.

Totodată, omul de afaceri a decis să anuleze contractele care vizau deschiderea de fast-food-uri Bundetot în centre comerciale din Buzău, bacău şi Focşani, urmând să deschidă numai în locaţii stradale.

UPDATE: Investiţiile au fost  reluate în semestrul doi

Omul de afaceri a afirmat că a decis să reia planurile de dezvoltare în a doua jumătate a anului, după ce a reuşit să rămână pe profit în prima parte a anului.

„În noiembrie 2008 încheiam o lună record din punct de vedere al încasărilor. Am realizat însă ce ni se va întâmpla în 2009, am stopat investiţiile majore şi mi-am programat cash-flow-ul pe care îl aveam luând în calcul că voi avea pierderi toate cele 12 luni care vor urma”, a explicat Petrescu.

Profit cu 25% mai mic în 2009

Petrescu estimează că va obţine în acest an un profit cu 25% mai mic decât în 2008, pe fondul scăderii uşoare a afacerilor de la 52,5 milioane de lei la 51,7 milioane de lei.

„Am sacrificat profitul în campanii de marketing de tip „value”. În meniurile noastre avem un discount de 35% faţă de preţul de listă”, a mai spus proprietarul City Grill.

Omul de afaceri deţine, prin intermediul firmei Trotter Prim, mai multe resturante, cafenele şi fast-food sub brandurile City Grill, City Cafe, Caru’ cu Bere, Hanu’ Berarilor Interbelic, Buongiorno şi Bundetot.

Te-ar putea interesa și: