Persoana reţinută în Republica Dominicană nu este Codruţ Marta, se arată într-un comunicat al IGPR.
"În urma schimbului de date şi informaţii prin intermediul Biroului Interpol – OIPC, s-a stabilit faptul că persoana identificată şi reţinută, în cursul zilei de ieri, de către autorităţile din Republica Dominicană, nu este urmăritul internaţional Marta Codruţ", relevă comunicatul.
Aceste precizări au fost făcute după ce publicaţii străine au informat că fostul consilier al preşedintelui ANAF Sorin Blejnar, Codruţ Marta, căutat de autorităţile române pentru evaziune fiscală şi dat în urmărire internaţională, a fost reţinut în Republica Dominicană.
Potrivit publicaţiilor locale Hoy şi 7 dias, care au citat poliţia din Republica Dominicană, Codruţ Marta, căutat de autorităţile române pentru evaziune fiscală şi dat în urmărire internaţională, a fost reţinut luni în această ţară.
El aR FI folosit un paşaport lituanian fals pe care era înscris numele Arei Argead. Imediat după reţinerea sa în localitatea Sosua din provincia Puerto Plata a fost transferat la biroul Interpolului din Republica Dominicană, unde se vor desfăşura formalităţile pentru repatrierea lui în România, scriau publicaţiile.

„Poliţia Română se află în permanenţă în contact cu OIPC, iar în momentul în care se va deţine o astfel de informaţie o va comunica de îndată”, se arată într-un comunicat de presă al IGPR, citat de Agerpres.

Curtea de Apel Bucureşti a decis pe 11 iulie, la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, emiterea mandatelor de arestare preventivă în lipsă pentru 30 de zile pentru Codruţ Marta şi alţi acuzaţi în dosarul evaziunii fiscale de peste 15 milioane de euro.

Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Braşov au dispus pe 1 august începerea urmăririi penale faţă de Sorin Blejnar şi Codruţ Marta.

Blejnar şi Marta sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la evaziune fiscală.

Codruţ Marta a lucrat la ANAF până în 2010, atunci când a părăsit postul de şef de cabinet al lui Sorin Blejnar.

Associated Press a anunţat în această dimineaţă că Marta a fost prins cu paşaport fals în Republica Dominicană şi a foat arestat.