Bursa de la Bucureşti a închis în scădere, indicii înregistrând minimul zilei în jur de ora 16:00. După o uşoară redresare în perioada de preînchidere, indicele BET a înregistrat o scădere de 4,36 la sută, BET-C de 4,06 la sută, BET-XT de 4,99 la sută şi BET-NG de 4,41 la sută. Indicele BET-FI a scăzut cel mai mult, cu 7,01 la sută.

Indicii bursieri au scăzut de la începutul zilei, înregistrând primele minime ale zilei în jurul orei 11. După o stabilizare a pieţei la orele prânzului, indicii au început din nou să scadă. La 14:30, indicele BET-FI a scăzut cu mai mult de 6 procente,  BET a înregistrează o scădere de 2,86%, BET-XT a scăzut cu 3,65 de procente, BET-C cu 2,47 procente, iar BET-NG cu 2,59 procente.  

Bursele asiatice au înregistrat o cădere accentuată la deschiderea şedinţei, influenţate de scăderile de pe Wall Street. Bursa din SUA a fost afectată ieri de o serie de indicatori economici neîncurajatori şi de performanţa proastă a dolarului.

La Tokyo, indicele de valori Nikkei a atins cel mai redus nivel înregistrat din 22 iulie, scăzând cu 2,47 la sută. Indicele Hang Seng a bursei de la Hong Kong scăzuse cu 2,32% la mijlocul şedinţei de tranzacţionare. Precum la New York, unde indicele Dow Jones scăzuse joi cu 2,09 procente şi Nasdaq cu 3,06%, investitorii din Asia au reacţionat negativ la datele anunţând creşterea numărului de şomeri şi încetinirea activităţii indutriale în SUA.