Premierul interimar Emil Boc şi ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, au testat primii 42 de kilometri ai Autostrăzii Transilvania (A3), într-un automobil Dacia Logan.

După ce au tăiat panglica în cadrul unei ceremonii de inaugurare alături de reprezantaţi ai constructorului şi beneficiarului lucrării, cei doi oficiali au urcat în aceeaşi maşină şi au plecat la drum.

UPDATE: Maşina a fost condusă chiar de Boc

La volanul maşinii s-a aflat premierul Emil Boc, lângă acesta urcând şi ministrul Transporturilor. În urma testului, premierul a declarat că s-a simţit „ca pe o autostradă din occident”. Mai mult, Emil Boc a subliniat că Guvernul şi-a respectat promisiunea făcută în privinţa finalizării lucrărilor la acest tronson. Premierul a mai spus că această lucrare este cea mai complicată autostradă realizată până acum în România.

Viteza pe viitorul tronson de autostradă va fi, în primă fază, de doar 110 kilometri pe oră. Ulterior, va creşte la 130 de kilometri pe oră, viteza maximă legală pe autostrăzile din România.

Cu elicopterul până la autostradă

Cei doi reprezentanţi ai Guvernului au ajuns în municipiul Turda cu elicopterul, în jurul orei 14.00. Acolo au primit explicaţii din partea directorului Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, Ion Pantelimon, despre lucrările făcute pe acest tronson.

Tronsonul a fost predat către CNADNR

0-43192-autostradatransilvania3971342_mediafax_foto_mircea_rosca1.jpgPotrivit agenţiei Mediafax, marţi a fost semnat şi procesul-vebal de predare-primire a tronsonului 2B, de la compania Bechtel, către DRDP şi CNADR.

Autostrada Transilvania, din care face parte acest segment, are o lungime totală de 415 kilometri. Aceasta este împărţită în trei secţiuni. La rândul lor, cele trei secţiuni sunt împărţite în opt tronsoane. Autostrada Transilvania va avea, când va fi gata, 58 de pasaje rutiere, 94 de pasarele peste autostradă, 16 noduri rutiere şi peste 60 de kilometri de structuri suspendate.

Ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor pentru Autostrada Transilvania a avut loc pe tronsobul 2B, în vecinătatea satului Valişoara, în data de 16 iunie 2004.

DETALII: Citeşte şi De la ora 15.00, România are 303 kilometri de autostradă

FOTO: MediafaxFoto