Bere Azuga, unul dintre cei mai importanti producatori independenti de bere din tara, anunta investitii de 25 de milioane de euro pentru perioada 2007-2009, dintre care circa 20 de milioane vor fi destinati cresterii capacitatii de productie pentru bere si apa plata.

Prima etapa a extindertii capacitatii de productie vizeaza cresterea de la 200.000 de hectolitri la 500.000 de hectolitri anual, urmand ca in a doua etapa extinderea productiei sa ajunga la o capacitate de pana la 1 milion de hectolitri pe an.

Investitiile noi vizeaza echipamentele de fierbere, fermentatie si imbuteliere, dupa ce in cursul anului trecut s-au axat in principal pe modernizarea echipamentelor de aer, frig, filtrare si imbuteliere la pet.

Pe de alta parte, Bere Azuga a anuntat decizia de productie a apei plate Azuga, care va fi destinata pt inceput consumului in familie, fiind imbuteliata la Peturi de 2 si 5 litri.

De asemenea compania are ca obiectiv pentru 2008 extinderea distributiei la nivel national, potrivit lui Valerii Moraru, actionar majoritar al companiei.

UPDATE: Potrivit actionarului majoritar al Bere Azuga, Valerii Moraru, echipamentele noi de fierbere, fermentatie si imbuteliere vor fi primite pana la sfarsitul lunii decembrie, iar la finalul lunii aprilie 2009, aceste avor fi puse in functiune. Berea Azuga este prezenta de la inceputul acestui an in Bucuresti, Constanta, Oltenia, Nordul Moldovei, zonele de vest si sud.

Apa plata Azuga va fi lansata pe piata la sfarsitul lunii iulie sau inceputul lunii august iar compania intentioneaza ca incepand cu anul 2009, aceasta divizeie sa contribuie cu circa 20% din cifra de afaceri obtinuta.

Directorul general al Bere Azuga, Violeta Moraru a declarat ca a fost lansata si cerrea de cumparare a unui pachet majoritar de actiuni ale societatii Perla Covasnei, cu scopul de a fi diversificat portofoliul de produse al Bere Azuga.

Tranzactia va fi finalizata in cursul zilei de vineri, pe piata Rasdaq, iar compania Bere Azuga intentioneaza sa detina puterea decizionala in cadrul Perla Covasnei. Dupa preluare, urmeaza ca aceasta marca sa fie destinata segmentului premium de consumatori.

In prezent, Perla Covasnei are o capacitate de productie de 25 de milioane de litri anual, iar in termen de doi ani va fi dublata, urmand ca peste trei ani sa se tripleze.

Compania Bere Azuga estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 54 de milioane de lei. Anul trecut, cifra de afaceri a ajuns la 27,5 milioane de lei.

Actionarul majoritar al companiei este Valerii Moraru, care detine un portofoliu de 62,36% din actiunile companiei.