Cu un puternic procesor Kirin 955, o cameră principală duală, formată din două camere de 12MP, și unul din cei mai performanți senzori de amprentă din industrie, P9 se distinge prin finisajele premium. Fiecare smartphone P9 este o construcție perfectă, realizată din sticlă 2,5D de calitate superioară și aluminiu folosit în industria aerospațială, cu margini rotunjite.

Cu un ecran de 5,2 inci, P9 integrează noul procesor Kirin 955, cu nuclee de 2,5GHz și 64 biti, pentru performanțe de top. Bateria de 3000mAh de mare densitate oferă utilizatorilor P9 mai multă mobilitate.Ilustrând expertiza Huawei în domeniul telecomunicațiilor, P9 dispune de o arhitectură care încorporează 3 antene, concepută pentru utilizatorii care au nevoie de conectivitate fără întreruperi în rețele mobile și Wi-Fi, pentru a se bucura din plin de Internet mobil, oriunde s-ar afla. P9 protejează informațiile utilizatorilor datorită tehnologiei inovatoare Huawei de recunoaștere biometrică a amprentei.

Senzorul îmbunătățit de recunoaștere a amprentei le permite utilizatorilor să personalizeze și să își protejeze dispozitivele, astfel că accesul fraudulos sau accidental scade în mod semnificativ. Huawei P9 este disponibil la un preţ de 2.099 lei. Telefonul poate fi achiziţionat în rate cu avans 1.260 lei şi rate timp de un an de 70 lei lună.