Edward Snowden a scris că ”vom fi cu toții miliardari”, adăugând însă că există și o veste proastă. Fostul consultant NSA a scris, într-un mesaj, că, în timp ce oamenii se vor transforma în miliardari, trei litri de lapte vor costa 2,6 trilioane de dolari ca urmare a creșterilor abrupte ale prețurilor.

Vestea bună și vestea rea

„Vestea bună: toți vom fi miliardari. Vestea proastă: 3 litri de lapte costă 2,6 trilioane de dolari”, a scris Snowden pe Twitter, potrivit Benzinga.

Va păși în lume cu cursorul blocat în „Modul Coșmar”

Într-un mesaj separat, Snowden a publicat un titlu din Wall Street Journal conform căruoa „Inflația va atinge maximul din ultimele patru decenii, de 9,1%” „Încerc doar să-mi imaginez modul de gândire al unui copil care absolvă liceul anul acesta, după ce a pierdut doi ani la clasă și își dă seama că este pe cale să pășească în lume cu cursorul blocat în Modul Coșmar”, a scris Snowden.

Departamentul Muncii a raportat o creștere de 8,3% de la an la an a indicelui prețurilor de consum, pentru luna august, care a fost peste estimările economiștilor, de 8%.

De ce este căutat Snowden

Edward Snowden este căutat de SUA pentru că a dezvăluit presei zeci de mii de documente care demonstrează amploarea supravegherii electronice a Washingtonului.

Anul trecut, Edward Snowden a susținut că actualul președinte, Joe Biden a fost „profund implicat” în acțiunile de spionaj ale SUA împotriva liderilor europeni. Recent, presa a scris că Snowden, refugiat în Rusia din 2013, ar fi primit cetățenia rusă.

Inflație record în SUA

Creşterea record a inflației în Europa a depăşit SUA timp de două luni consecutive. Decalajul s-a produs, cel mai probabil, în septembrie, când inflaţia la nivel european a atins 10%. Între timp, în Germania aceasta a accelerat până la 10,9%. Prognozele economiștilor cu privire la anul viitor sunt că inflaţia din Europa va rămâne aproape de 5%, în timp ce în SUA, aceasta va scădea până la aproximativ 3%, relatează Bloomberg.

„Pe termen scurt, inflaţia din zona euro arată, de fapt, mai urât decât în SUA”, a afirmat Robin Brooks, economist şef la Institutul de Finanţe Internaţionale.

Motivul decalajului este criza gazelor care a lovit întreg continentul, rezultatul deficitului de importuri din Rusia, care s-a agravat după invazia Ucrainei. Acest lucru a dus la creşterea preţurilor la energie electrică, afectând aproape fiecare colţ al economiei.