Arin Octav Stănescu a fost preşedintele Uniunii Nationale a Practicienilor în Insolvenţă din Romania şi Preşedinte de onoare al Uniunii Profesiilor Liberale din România

Cu o experienta de peste 32 de ani ca avocat şi 12 ani experienţă ca practician în insolvenţă, Arin Stanescu şi-a câştigat reputaţia unui specialist de excepţie în special in domeniul insolvenţei.

Implicarea în acest domeniu a depăşit sfera experienţei practice, în calitatea sa de participant activ la elaborarea unor proiecte legislative, cel mai recent fiind cel al concordatului preventiv, ca o soluţie de salvare a comercianţilor de la faliment.

Era fluent în engleza, franceza, italiană şi ebraică şi membru în Consiliul Uniunii Avocaţilor din România şi membru in Consiliul de Administraţie al Insol Europe.

“Ne-a învățat să ne exprimăm poziția cu demnitate în instanță, să nu ne lăsăm dominați de emoția momentului pentru a nu ne jigni adversarii, să avem generozitatea de a înțelege și perspectiva acestora, să rămânem calmi și lucizi pentru a ne putea susține în mod coerent și convingator pledoaria. Detașarea cu care putea să își susțină ideile și lipsa oricăror patimi gratuite îi scoteau la iveală o altă calitate, un simț al umorului fin și pătrunzător, caracteristic oamenilor înnobilați spiritual. Dar cel mai important, conștient de faptul că avocatura este o profesie cu o importantă misiune socială și istorică, avocatul Arin Stănescu și-a exprimat opiniile în mod tranșant, onest și fără echivoc atunci când a crezut și a simțit că valorile profesiei lui de suflet ar putea fi afectate. Spirit liber și nonconformist, a spus întotdeauna ceea ce gândește, îndemnându-ne să credem că Dreptul înseamnă Principii iar pentru a putea salva principiile, adevărul trebuie spus mai ales atunci  când mulți se feresc să o facă”, se arată  pe site-ul smda.ro.