„Prognozele sunt din nou pozitive, iar pentru al nouălea trimestru consecutiv valorile sunt alcătuite din două cifre, dar creșterea prognozată pentru trimestrul nu mai este la fel de omogenă ca în trecut. Spre deosebire de intențiile formulate în trimestrele II și III ale lui 2017, când angajatorii raportau intenții de angajare solide și pozitive indiferent de sectorul de activitate sau de regiunea geografică, în trimestrul IV sunt raportate intenții negative în două sectoare: Energie electrică, apă, gaze și Transport, depozitare și comunicații.”, spune Igor Hahn, Country Manager, ManpowerGroup România.

„De asemenea, în cinci din cele opt regiuni și cinci din zece sectoare de activitate, angajatorii și-au temperat planurile de angajare în comparație cu intervalul iulie – septembrie 2017. Astfel de semne de prudență sporită sunt deseori asociate cu un cadru de reglementare în schimbare, care poate determina angajatorii să intre în expectativă, până când reușesc să își recalibreze bugetele și nevoile de personal,” a mai spus acesta.

Este de așteptat ca în următoarele trei luni numărul total de angajați să crească în opt din cele zece sectoare de activitate și în toate cele opt regiuni ale țării.

La nivel regional, perspectivele de angajare cele mai favorabile sunt raportate în regiunile București și Ilfov și Nord-Vest.

Studiul ManpowerGroup privind Perspectivele Angajării de Forță de Muncă este cel mai longeviv și cuprinzător studiu din lume privind activitatea de angajare.

Pentru România, cercetarea de teren s-a derulat în intervalul 19 iulie – 1 august 2017 pe un eșantion reprezentativ de 625 de angajatori.

Cercetarea ManpowerGroup include aproape 59.000 de angajatori din 43 de țări și teritorii.