UDMR joacă tare. Ungurii vor să schimbe o lege cheie în statul român. O spune fostul șef al ANAF din perioada 2013-2016, Gelu Dianconu. În acea perioadă, instituţia a fost reorganizată pe principiul regionalizării. Acum, Diaconu spune că ungurii vor să reînfiinţeze administraţiile fiscale judeţene, ceea ce ar pune instituţia în mâinile baronilor locali.

„O noua incercare a UDMR de a plasa parghiile ANAF in mainile baronilor locali: UDMR incearca sa anuleze regionalizarea ANAF si sa reinfiinteze administratiile fiscale judetene.

Inca un pas spre disolutia capacitatii administrative ANAF. Impotenta guvernului PSD-ALDE de a finaliza proiectul de reforma finantat de Banca Mondiala, diminuarea resurselor alocate ANAF, demobilizarea activității ANTIFRAUDEI au oferit tot atâtea pretexte pentru UDMR de a initia acest proiect de lege pe care l-au tot scos din sertar ori de cate ori au constatat ca majoritatea parlamentara se clatina.

Le reamintesc inițiatorilor ca, în 2014 si 2015, gap-ul din colectarea TVA a scazut constant fata de nivelul de cca 45% cat era la momentul reorganizării din 2013.

Politizarea excesiva a managementului si permanenta slabire a instrumentelor ANAF vor duce la un veritabil dezastru”, scrie Gelu Diaconu pe o rețea de socializare.