Mai exact, potrivit acestuia, Ungaria urmează să-și revizuiască regulile privind călătoriile transfrontaliere către ţările vecine unde numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus este în creştere, relatează Reuters şi MTI, citate de Agerpres.

Totodată, demnitarul ungar a mai precizat că țările vizate sunt Serbia, Croaţia, Slovenia, Slovacia şi Austria, unde numărul cazurilor de COVID-19 a sporit în ultimele două săptămâni. Echipa operativă a guvernului ungar va avea o reuniune în cursul zilei de joi pentru a discuta despre regulile respective.

Se impun restricții dure?

Șirul schimbărilor nu se oprește aici. Gergely Gulyas a mai precizat că ”nu poate fi exclusă” introducerea unor restricţii mai dure referitoare la epidemia de COVID-19. El a spus că numărul cazurilor este în scădere în Ungaria, dar a adăugat că ”nu acelaşi lucru” se întâmplă în ţările vecine.

”Frontierele sunt deschise şi oamenii pot călători, dar a sta acasă este mai sigur”, a afirmat Gulyas. El a susţinut că focare minore ale infecţiei care s-au înregistrat recent în Ungaria au fost asociate, în fiecare caz, cu persoane ce reveneau din străinătate.

”Obiectivul este de a menţine actuala tendinţă bună”, a mai spus oficialitatea ungară.