La acest lucru nu ne-am fi așteptat niciodată. Planul de salvare al României vine chiar din partea rivalei istorice, Ungaria. O spune șeful Federației Române de Tenis, Ion Țiriac. Legendarul jucător de tenis este convins că sportul din țara noastră poate fi salvat doar dacă se ia exemplul maghiarilor.

Omul de afaceri dă vina pe subfinanţarea sportului din România şi e de părere că singura şansă de revenire depinde de un plan bine pus la punct, asemănător cu cel de la Budapesta.

„Tare îmi e frică să nu dispărem, nu că ajungem jos. Sau că suntem dispăruţi. Să iei gimnastica, unde am fost împăraţii lumii, să nu ne calificăm la Olimpiadă… Slavă Domnului că o fătucă a sărit bine. Nu găsesc că e trist, e sinistru! Bani nu sunt nici de sămânţă. Luaţi orice ţară şi vă arăt că au bani mai mult de 0,0 nu-ştiu-cât din PIB. Cu guvernele ştiţi cum e, se schimbă la şase luni. E greu să înceapă cineva ceva. Din păcate, cultura politică nu există. E treaba aia car îţi rămâne după ce ai uitat tot. Când pleacă un guvern, celălalt nu continuă că a fost rău. Noi suntem lăsaţi de pomină cu sportul. Eu nu am cum să conving pe cineva că trebuie să fure de la Sănătate şi Învăţământ, ca să dea la Sportul ăsta, care e şi sănătate şi învăţământ. Sportul românesc a dispărut! Cu toată responsabilitatea o spun că a dispărut. Singura şansă pe care o avem este ca cineva să se uite peste graniţă, la maghiari. Să se uite la Orban, care a făcut din sport prioritatea numărul unu. Dacă nu începem să investim în infrastructură, nu o să avem nimic”, a declarat Ion Ţiriac, în cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu” de la gsp.ro.

Echipa feminină de gimnastică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice, de la Tokyo. Este a doua olimpiadă consecutivă de unde vom lipsi după ce ţara noastră a lipsit şi de la ediţia din 2016, disputată la Rio.