Viorica Dăncilă nu mai are nicio șansă. Guvernul se cutremură din temelii și nimeni pare că nu mai vrea să ajute PSD-ul. Liderul deputaților maghiari, Korodi Attila, a declarat că nu se pune problema ca UDMR să să aibă vreo discuție politică cu PSD pentru a sprijini Guvernul. Reacția acestuia vine după ce Viorica Dăncilă a anunțat că va discuta cu UDMR despre susținerea Executivului în Parlament.

„Efectiv, declarația premierului nu o înțelegem, poate numai din perspectiva conflictului intern din coaliția de guvernare, pentru că nici nu se pune problema ca UDMR, cu majoritatea care la ora actuală încă este stabilă, este formată, să aibă vreo discuție politică, pentru a sprijini Guvernul. Nu, nu vom face acest pas, pentru că decizia noastră a fost fermă. La ora actuală, coaliția de guvernare, chiar dacă sunt conflicte interne, este stabilă și din percepția noastră, nici nu se pune problema destrămării acestei coaliții”, a declarat Korodi Atilla, la RFI.

Korodi nu s-a oprit aici. Acesta spune că dacă ALDE iese de la guvernare orice partid trebuie să analizeze formarea unei majorități în afara PSD-ului. „Dacă ALDE iese de la guvernare, trebuie să vedem PSD pe cine cooptează,dacă poate. Poate un Pro România, altă soluție nu are. Dacă nu, atunci deja contextul politic se schimbă radical, asta înseamnă că PSD pierde majoritatea și analiza pe care trebuie să o facă orice forță politică este cum poate că creioneze o majoritate care este în afara PSD”, a mai spus liderul deputaților UDMR.

Korodi Atilla a afirmat că UDMR nu ar trebui să susțină sub nicio formă un guvern minoritar PSD. „Poziția mea la ora actuală, personală, pentru că această discuție nu a fost purtată în UDMR: în nici o condiție (…). Decizia noastră a fost fermă și ea a fost luată după mai mulți pași care au fost făcuți de actuala coaliție de guvernare și de PSD, care a demolat și cea mai mică încredere care se putea face și asta se leagă de câteva teme foarte importante și mai ales de problematica Văii Uzului”, a conchis deputatul UDMR.