„Managementul OTP Bank este în continuare dedicat obiectivului de a-şi întări prezenţa pe piaţa din România, prin creştere organică sau prin noi achiziţii. Complementar capitalului alocat pentru creşterea organică, managementul intenţionează să aloce o parte semnificativă a capitalului extra generat către viitoare achiziţii cu potenţial de valoare adăugată”, au transmis reprezentanți OTP Bank, ca răspuns la decizia BNR de a bloca preluarea Băncii Românești de către banca maghiară. 

De partea cealaltă, National Bank Of Geece(NBG), cei care urmau să vândă, spun că activitatea subsidiarei locale nu ete afectată.

„Banca Românească se axează în continuare pe nevoile clienților, păstrând, totodată, nivelul de profitabilitate și o bază robustă a capitalului, pe fundalul unui sprijin puternic din partea NBG”, transmit grecii.
În luna iulie 2017, OTP Bank România a semnat un acord cu National Bank of Greece pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni (99,28%) al Băncii Româneşti în luna.

Finalizarea tranzacţiei era estimată în vara trecută de grupul OTP pentru începutul anului 2018. Tranzac’ia primise aviza pozitiv și de la Consiliul Concurenței. 

La începutul acestui an, însă, după mai multe amânări, BNR a decis să pună stop tranzacției fără să dea detalii.  

Această decizie nu poate fi contestată în instanță ci doar într-o formulă care să includă și BNR pe care OTP să o confingă prin argumente noi.