Punctul de frontieră va fi deschis doar pentru navetiști.

Se pare că după ce guvernele de la Budapesta şi Bucureşti au restricţionat traficul de pasageri pentru a limita răspândirea coronavirusului, măsurile  luate au creat complicaţii pentru cei care lucrează sau deţin proprietăţi agricole de ambele părţi ale frontierei româno-ungare, a arătat ministrul pe Facebook.

Din această cauză şi având în vedere experienţele pozitive de până acum, acordul bilateral care prevedea menţinerea în funcţiune a opt puncte de trecere a frontierei a fost extins la nouă.

O veste bună pentru România

Totodată, Szijjarto a precizat că această decizie este o veste bună pentru comunităţile din apropierea graniţei şi pentru cooperarea economică, România fiind a patra piaţă ca mărime pentru exporturile din Ungaria, informează agerpres.

De duminica trecută, navetiştii puteau deja trece frontiera Ungariei pe la Csengersima, Vallaj, Letavertes, Artand, Mehkerek, Gyula, Nagylak şi Kiszombor (n. red. – corespondente punctelor de trecere de la Petea, Urziceni, Săcuieni, Borş, Salonta, Vărşand, Nădlac, respectiv Cenad).