Ungurii au dat lovitura în lupta cu virusul! Au dezvoltat un test care detectează COVID cu o eficiență de 100%

Din cauza răspândirii rapide a variantei Omicron, această variantă a coronavirusului va fi probabil dominantă în Ungaria, în februarie – a afirmat Ágnés Galgóczi, şefa Secţiei de epidemiologie a Centrului Naţional de Sănătate Publică din Ungaria.

Totodată, aceasta a precizat pentru postul public de radio Kossuth că, pentru prevenirea răspândirii infecţiei, cea mai importantă modalitate de protejare rămâne în continuare vaccinarea, de aceea le cere tuturor cetăţenilor care încă nu s-au vaccinat să solicite toate cele trei doze.

Un test PCR dezvoltat în Ungaria detectează coronavirusul cu eficiență de 100%

Un test PCR dezvoltat în Ungaria detectează coronavirusul cu eficiență ridicată. Noul procedeu arată rezultatul după doar 10 minute şi semnalează prezenţa virusului cu o precizie de 100%, între care şi pe cea a variantei Omicron.

Áron Szepesi, şeful de laborator al firmei care a dezvoltat testul, a declarat pentru emisiunea informativă a postului de radio Kossuth că motivaţia lor a fost aceea de a elabora un sistem de teste cu ajutorul căruia virusul să poată fi detectat deja la locul în care se efectuează testul. Potrivit cercetătorilor, noul procedeu poate să revoluţioneze diagnosticarea de laborator şi în alte domenii ale ştiinţei medicale.

Rata de vaccinare din Ungaria

Amintim că rata de vaccinare a populaţiei căreia i se poate administra vaccinul, adică persoanele cu vârsta de peste 12 ani, era de 69,7% la începutul acestei luni. Persoanele încă nevaccinate sunt aşteptate la centrele de vaccinare, a anunţat anterior portalul guvernamental koronavirus.gov.hu. Harta postată pe portalul Guvernului arată rata de vaccinare pe judeţe. Datele reflectă situaţia de la data de 1 decembrie.

A fost reluată rugămintea ca persoanele care încă nu s-au vaccinat, să o facă. Vaccinarea este accesibilă în toate judeţele Ungariei, la centrele de vaccinare din spitale sau la medicii de familie. La rândul său, premierul Viktor Orban le transmitea cetăţenilor că trebuie crescut numărul persoanelor care se vaccinează cu doze booster împotriva COVID-19 pentru a limita infecţiile.