Ungaria trimite o undă de șoc în Europa! Mesaj fără precedent despre migranți: Dacă aveţi nevoie de ei, luaţi-i

Viktor Orban se arată revoltat de migranții și refugiații de la granițele țării, motiv pentru care a declarat că dacă Occidentul are nevoie de ei, atunci va deschide în Ungaria coridoare prin care aceștia să ajungă în Vest.

„Dacă aveţi nevoie de ei, luaţi-i”, a declarat Viktor Orban vineri, într-un interviu radiofonic, potrivit presei internaționale.

Premierul ungar a mai spus că diferitele variante de coronavirus sunt aduse de migranţi, însă nu a oferit nicio dovadă în sprijinul afirmaţiei sale.

Ungaria cerea bani de la Comisia Europeană pentru oprirea migranților

Într-o scrisoare adresată preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şeful executivului ungar susţine că până acum măsurile de protecţie a graniţelor Ungariei au devenit un ”exemplu” în Europa.

”O nouă criză legată de migraţie se desfăşoară la porţile Uniunii Europene. Aşa cum ştiţi, utilizarea hibridă a migraţiei provine din Belarus, iar evacuarea dezastruoasă a forţelor de securitate în Afganistan poate aduce o criză şi mai gravă decât cea la care am asistat în 2015”, a menţionat premierul ungar.

El a subliniat că, în opinia sa, singurul lucru căruia i se datorează actuala ”stabilitate fragilă” a UE este ”faptul că Ungaria, împreună cu alte state membre, protejează cu succes frontierele externe ale Uniunii noastre”.

”De-a lungul timpului, măsurile de protecţie a frontierei ungare au devenit exemplare”, a scris şeful executivului de la Budapesta, argumentând că garduri frontaliere sunt acum construite şi în Grecia, Spania, Bulgaria, Slovenia, Estonia, Lituania, Letonia şi Polonia.

Viktor Orban a citat scrisoarea semnată luna trecută de miniştrii de interne din 12 ţări membre, respectiv Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Estonia, Grecia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia şi Slovacia, potrivit cărora gardurile par să fie ”o măsură eficientă de protecţie a frontierelor, care serveşte intereselor întregii Uniuni Europene, nu doar statelor membre” în care ajung prima dată migranţii. ”Această măsură justificată ar trebui să fie finanţată corespunzător şi suplimentar de la bugetul UE, ca prioritate”, a continuat premierul Ungariei.

”De aceea este timpul pentru Comisie să facă ceea ce ar fi trebuit să facă acum câţiva ani şi să recunoască faptul că protecţia frontierelor externe este o dovadă indiscutabilă a solidarităţii europene şi că eforturile statelor membre în acest context merită recunoaştere şi sprijin”, a adăugat Orban.