Ungaria trimite o undă de șoc în Europa! Anunțul făcut chiar acum de Viktor Orban

Premierul maghiar a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Culturii Maghiare. Acesta a ținut să sublinieze ce trebuie să facă țara sa în actualul context politic și a spus că Ungaria este „este de fapt o ţară insulară”, chiar dacă „este înconjurată de pământ din toate părţile”.

„Este corect şi just ca Ziua Culturii Maghiare să fie ziua în care s-a născut imnul naţional al Ungariei. Dintr-o perspectivă milenară nu există nicio altă creaţie a culturii maghiare care să înalţe inimile ca imnul naţional maghiar.

Dacă ar fi să încercăm să concentrăm într-o singură operă tot ceea ce este maghiar şi tot ce ne face maghiari, ar trebui să alegem imnul naţional. Deşi, ca gen, imnul este rugăciune şi o ieremiadă, prin urmare i s-ar potrivi postura profundă şi serioasă a smereniei spăşite, imnul nu se cântă în genunchi şi în niciun caz cu capul plecat, ci în picioare, stând drept, neclintit, întotdeauna cu fruntea sus”, a declarat Viktor Orban.

Acesta a susținut că țara sa trebuie să rămână pe partea maghiară a istoriei

De asemenea, acesta a susținut că țara sa trebuie să rămână „pe partea maghiară a istoriei, chiar şi în situaţiile cele mai complicate şi dificile”.

„Poetul Kölcsey Ferenc, autorul imnului, a aşternut pe hârtie cea mai importantă frază din istoria literaturii maghiare: Şi-a ispăşit acest neam trecutul şi viitorul.

Dintr-o perspectivă creştină, acest lucru nu înseamnă un bonus, bilet de favoare sau permis de liberă trecere pentru a comite alte păcate. Citită cu spirit creştin, această frază înseamnă că, deşi numărul şi amploarea păcatelor noastre pot fi mari, Dumnezeu nu ne-a şters de pe faţa pământului. Chiar dacă ne-a pedepsit, El ne dă voie să ne continuăm istoria. Singurul motiv pentru aceasta poate fi faptul că avem şi numeroase virtuţi şi merite, adică ne-am câştigat dreptul de a avea un viitor.

Dacă este adevărat că supravieţuirea noastră nu este rezultatul unui noroc orb, ci al unor confruntări, bătălii şi lupte pentru libertate, politice, militare şi spirituale, purtate cu ajutorul lui Dumnezeu, atunci trebuie să ne punem şi întrebarea: cu ce am meritat faptul că trăim încă în centrul Bazinului Carpatic şi că deţinem încă tot ce a răsărit în această zonă. Acest lucru este valabil chiar dacă Ungaria, adaptată ritmului unei inimi în contracţie şi expansiune, se află acum într-o stare de contracţie.

Este dreptul şi poate chiar datoria fiecărei generaţii să găsească propriul răspuns la această problemă, iar răspunsul poate fi cu greu separat de pericolele care ameninţă în acest moment viaţa maghiarilor.

Cele mai mari lupte ale noastre – fie că au fost duse cu mijloace paşnice sau războinice – le-am purtat întotdeauna pentru a rămâne ceea ce suntem, pentru a putea trăi aşa cum vrem noi şi nu aşa cum ne spun alţii”, a completat premierul maghiar.

Viktor Orban spune că părţile bune şi rele ale istoriei vor fi hotărâte de marile puteri care se vor impune în cele din urmă

Mai apoi, Orban a spus că oamenii urmează să vadă „peste alte 200 sute de ani cine va mai fi în picioare şi care vor fi popoarele cernute de stăpânul istoriei”.

„Otomanii ne spuneau cine este credincios adevărat şi cine era ghiaur, Habsburgii ne spuneau cine este un bun creştin, germanii ne ziceau cu cine putem trăi şi cu cine nu, iar sovieticii încercau să ne forţeze să devenim proletari globali în loc să fim maghiari. Iar birocraţii de la Bruxelles vor să facă din noi cu forţa cetăţeni liberali ai lumii, să renunţăm la calitatea noastră de maghiar, pe care o consideră demodată.

Am rezistat întotdeauna, am găsit mereu propriile căi în viaţă. Dacă există o virtute care merită răsplata supravieţuirii, aceasta este ataşamentul faţă de propria identitate. De aceea nu putem fi atraşi în capcană nici astăzi de vocile de sirenă, care ne îndeamnă să ne aliniem la partea cea bună a istoriei.

Acesta este motivul pentru care nu ne lăsăm prinşi în vârtejul unui război din ce în ce mai sângeros, pentru care dorim încetarea focului, negocieri şi pace. Maghiarii au învăţat că părţile bune şi rele ale istoriei vor fi hotărâte de marile puteri care se vor impune în cele din urmă, iar aceste puteri nu sunt câtuşi de puţin interesate de ceea ce este bun sau rău pentru maghiari.

Trebuie să ne menţinem pe partea maghiară a istoriei, chiar şi în situaţiile cele mai complicate şi dificile. Cu toate că Ungaria este înconjurată de pământ din toate părţile, ea este de fapt o ţară insulară.

În urmă cu 1100 de ani, maghiarii au venit aici, şi-au ales un loc de trai printre străini, în strângerea străinilor. Maghiarii şi-au întemeiat statul în umbra celor mai mari decât ei şi au stabilit o ordine maghiară a vieţii, pe care o menţinem de peste 1100 de ani.  Noi nu suntem mai buni sau mai răi, ci suntem diferiţi, iar această diferenţă este dată de cultura maghiar.

Noi suntem maghiari, nu suntem şi nu vom fi mai prejos faţă de alte popoare, prin natura noastră deosebită suntem cel puţin la fel de buni şi demni de respect ca orice alt popor. Tot restul ţine de voia lui Dumnezeu. Peste alte 200 de ani vom vedea cine va mai fi în picioare şi care vor fi popoarele cernute de stăpânul istoriei”, a conchis Viktor Orban.