Apelul lui Viktor Orbán în cadrul mitingului Vox

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, și-a exprimat apelul la unitate și acțiune în cadrul unui mesaj video difuzat la un miting politic organizat de partidul spaniol de dreapta Vox, desfășurat la Madrid. În acest mesaj, Orbán a subliniat importanța mobilizării pentru apărarea valorilor conservatoare și a identității europene în fața provocărilor actuale. El a adus în discuție acțiunile autorităților de la Bruxelles, afirmând că acestea încearcă să înăbușe valorile tradiționale europene.

„Ne confruntăm cu o mare bătălie comună, Bruxelles declanșează o migrație ilegală în masă asupra noastră, otrăvindu-ne copiii cu propagandă de gen, distrugând familiile tradiționale, și nu putem permite acest lucru”, a declarat Orbán în mesajul său.

Premierul ungar a adăugat și referiri la evenimentele de la Conferința Națională a Conservatorismului de la Bruxelles, unde s-au confruntat cu autoritățile locale pentru a-și face auzită vocea.

„La mijlocul lunii aprilie, la Conferința Națională a Conservatorismului (NatCon) de la Bruxelles, au trimis poliția peste noi, deoarece nu au vrut să ne audă vorbind despre valorile patriotice conservator-creștine, respectiv despre viitorul Europei noastre”, a menționat Orbán.

Apărarea valorilor europene

Premierul Orbán a subliniat importanța autonomiei și a acțiunii proprii în ceea ce privește protejarea granițelor Europei și menținerea securității familiilor. El a afirmat că este esențial să ne bazăm pe propria noastră putere și determinare pentru a face față provocărilor contemporane și pentru a asigura un viitor prosper pentru Europa și pentru fiecare națiune în parte.

„Ne putem baza doar pe noi înșine dacă vrem să protejăm granițele Europei”, a declarat Orbán.

În ceea ce privește viitorul Europei, Orbán a insistat că acesta trebuie să se bazeze pe solidaritate între statele europene și pe respectarea valorilor și tradițiilor europene.

„Iar pentru asta avem nevoie de mulți luptători patrioți în toată Europa”, a adăugat Orbán.

Aceste declarații ale premierului Orbán au fost bine primite de susținătorii Vox prezenți la mitingul politic, unde partidul și-a prezentat programul pentru alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie.

Evenimentul a avut o audiență semnificativă, cu participarea unor lideri politici importanți, printre care președintele argentinian, Javier Milei, și președintele Coaliției Naționale Franceze, Marine Le Pen. În plus, premierul italian Giorgia Meloni a ținut un discurs prin intermediul unei conexiuni video.