Foarte multe dintre lăcășurile de cult au camere de filmat, iar preoții vor intra în direct prin intermediul internetului și al televiziunii.

Slujba de Paști va fi transmisă pe siteul doxologia.ro și pe conturile de pe rețelele sociale ale portalului creștin ortodox. În cazul celor care nu au acces la internet , aceștia vor avea posibilitatea să urmărească la TV ceremoniile religioase. Astfel, începând de joi, toate slujbele săvârșite la Catedrala Patriarhală vor fi difuzate integral de postul de televiziune al Bisericii Ortodoxe Române – Trinitas.

Ce spun reprezentanții BOR

„Toți cei care se ocupă, operatorii, echipa tehnică lucrează de acasă. Totul se face de la distanță. Camerele sunt instalate, a trebuit să ne dotăm și cu camere care pot fi controlate de la distanță pentru a se face un zoom, un prim plan, astfel încât pe cât se poate credincioșii să poată fi părtași la toate slujlbele din perioada aceasta, dar mai ales la slujba de Înviere”, a transmis Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

„Vom putea să ne bucurăm împreună chiar și prin mijloacele de comunicare la distanță, de comuniunea pe care ne-o dă Învierea Domnului. Suntem inimă lângă inimă și suntem convinși că Învierea Domnului rămâne cea mai mare promisiune că viață biruiește și moartea”, a spus Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului.

„Arhiepiscopia Alba-Iuliei transmite LIVE toate ceremoniile, toate procesiunile și slujbele religioase din săptămâna sfintelor pptimiri și cele din săptămâna luminată”, a transmis Oliviu Butoi, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei de Alba Iulia.

„Vor fi amplasate camerele una în dreapta și una în stânga sfântului altar, una în spate, care o să-i prindă pe cei care vor ieși prin sfintele uși și de acolo, de la balcon, o să fie altă cameră care va prinde tot perimetrul general”, a transmis Dosoftei Șcheiul, mare ecleziarh al Catedralei Mitropolitane Iași.

Slujba de la Sfântul Mormânt din Ierusalim

Ministerul Turismului din Israel a făcut tot posibilul că turiștii credincioși de pretutindeni să poată participa în continuare la numeroasele procesiuni din Săptămâna Patimilor. Aprinderea Sfintei Lumini de Paște în mormântul Mântuitorului, va fi transmisă online pe platforma „Jerusalem is traveling 2U”. Transmisiunea va începe la ora 1 după-amiaza, ora României și poate fi urmărită aici.