Mulți au considerat modelul XL1 al celor de la Volkswagen doar o declarație de intenție. Un vehicul menit să demonstreze că industria auto germană – blamată adesea pentru modelel sale gurmande – poate crea și mașini economice. Ei bine, dacă XL1 – cu cele două locuri ale sale – vi se părea prea „din altă lume”, cel mai puternic producător european este gata să vă ofere un model de oraș cu patru locuri cu un consum de numai 1,1 l / 100 km.

Deși poartă încă titulatura de concept, Twin-up! poate fi oricând introdus în oferta constructorului. Sistemul de propulsie derivat din cel al lui XL1 – „mașina de 1 litru” – este compus dintr-un motor diesel de 800 cmc, în doi cilindri, și unul electric. Acesta din urmă este alimentat de baterii litiu-ion amplasate atât sub scaunele din spate cât și sub zona destinată bagajelor.

Volkswagen Twin-up! cântărește 1.250 kg și poate parcurge 50 km utilizând doar energia generată de baterii. Până când grupul german va decide dacă Twin-Up va intra în producția de serie, doritorii vor avea la dispoziție varianta e-Up, lansată în septembrie, la Frankfurt, al cărei preț este, în Germania, de 25.900 de euro. De asemenea, anul viitor va fi comercializată și ediția limitată XL1, fiecare unitate având un preț de 111.000 de euro.