UPDATE

ANM anunță că Bucureștiul se va afla și el sub un val de caniculă, temperaturile ajungând chiar și până la 35 de grade în următoarele două zile. Potrivit meteorologilor, în perioada 14 iulie, ora 10:00 – 15 iulie, ora 9:00, vremea va fi călduroasă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Totodată, pe parcursul zilei de joi, între orele 9:00 şi 22:00, disconfortul termic se va menţine accentuat, va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. În ceea ce privește temperatura maximă, aceasta se va situa în jurul valorii de 35 de grade Celsius.

În același timp, ANM a mai emis o serie de avertizări Cod portocaliu şi Cod galben de caniculă şi disconfort termic accentuat, valabile miercuri şi joi în 34 de judeţe, unele zone fiind afectate total, iar altele parţial.

 

Știre inițială 

 

Administrația Naţională de Meteorologie(ANM) vine cu detalii de ultimă oră. Potrivit meteorologilor, în cursul zilei de miercuri vremea se va menţine călduroasă în mare parte din ţară, caniculară la amiază în Banat, Crişana, Oltenia şi pe arii restrânse în Transilvania şi Muntenia. În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra, în general, între 28 şi 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest. Pe de altă parte, cele minime vor fi cuprinse între 13 grade în depresiuni şi 26 de grade în Dealurile de Vest.

ANM mai precizează că cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate îndeosebi în a doua parte a zilei şi, local la munte şi în nord şi izolat în rest, vor fi averse, descărcări electrice şi, posibil, grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile vestice, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor.

Temperaturi de 39 de grade în România

Bucureștul pe de altă parte va fi lovit de caniculă, cetățenii resmțind un disconfort termic accentuat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade.

Nici joi nu scăpăm de caniculă. Potrivit ANM, vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a ţării, dar va deveni instabilă în regiunile vestice, nordice şi centrale, unde valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă.

Mai exact, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, iar spre seară şi noaptea şi în Oltenia, nordul Moldovei şi vestul Munteniei, precum şi la munte, vor fi înnorări accentuate, averse local torenţiale, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice şi, pe alocuri, grindină. În restul teritoriului pe de altă parte, local va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar cerul va fi variabil.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 30 şi 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 14 şi 24 de grade.

În București vremea se va menține sufocantă, iar temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, pe când cea minimă de 19…21 de grade.

De vineri încep furtunile. Prognoza meteo ANM

Dacă în următoarele două zile ne vom confrunta cu temperaturi caniculare, de vineri, vremea devine total instabiă în Maramureş, Crişana şi Banat. În aceste zone, temperaturile vor continua să scadă uşor, iar temporar înnorările se vor accentua şi vor fi averse local torenţiale, intensificări ale vântului, frecvente descărcări electrice şi izolat vijelii şi grindină.

Restul României va rămâne sub caniculă. ANM anunță că temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 grade în depresiunile intramontane şi 24 de grade pe litoral.

Finalul săptămânii surprinde Capitala tot sub caniculă,  cu disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Meteorologii anunță că temperatura maximă se va situa în jurul a 35 de grade, iar cea minimă va fi de 20 de grade, mai scăzută în zona periurbană.