După negocieri care au durat mai bine de cinci luni, miliardarul Shahid Khan, care deține atât cetățenia pakistaneză cât și pe cea americană, a ajuns la un acord cu Fotball Association (FA) din Anglia pentru a intra în posesia faimosului stadion Wembley supranumit „casa fotbalului englez”. Conform Financial Times, care citează persoane apropiate celor două părți, acordul poate fi semnat contra sumei de 600 de milioane de lire sterline (673 mil. euro), însă doar după un vot final în conducerea FA. Acesta va avea loc în cursul zilei de joi, 27 septembrie 2018. „Toate lucrurile par deja aranjate, însă decizia finală se va baza pe votul acestor oameni care vor decide și din punct de vedere sentimental”, a declarat o persoană apropiată negocierilor referindu-se la membri FA care reprezintă echipe din ligile inferioare și cluburile de amatori.

Dacă tranzacția va avea loc, Shahid Khan va avea unele limitări în privința afacerilor având ca țintă stadionul Wembley. Astfel, el nu va putea încheia contracte cu sponsori care reprezintă industria jocurilor de noroc, cea a pornografiei sau a apărării. Totodată, nu va putea semna acorduri cu sponsori care doresc să își pună numele lângă cel al stadionului. Noul proprietar nu va putea pune niciodată stadionul ca gaj pentru un împrumut sau alte afaceri.

Miliarde din componente auto

Shahid Khan, supranumit Shad, a făcut avere din piese auto. După ce a lucrat ca sudor într-un atelier care asambla bara pick-up-urilor din 15 componente, el a găsit o soluție pentru a face același lucru dintr-o singură bucată. Cu 50.000 de dolari primiți de la Administrația Micilor Afaceri din SUA pentru lansarea unei companii, el a pus bazele unei firme care a devenit apoi furnizor pentru General Motors și, apoi, Toyota. Khan este primul proprietar de culoare al unui club din NFL. După achiziționarea Jacksonville Jaguars din SUA, el a continuat investițiile în lumea sportului cumpărând de la Mohamed al Fayed (deținătorul Harrods’) echipa britanică Fulham.