Un student american a fost găsit vinovat, de un tribunal din SUA, de descărcarea şi distribuirea a 30 de melodii şi obligat să plătească o despăgubire de 675 de mii de dolari către patru case de discuri, conform BBC.

Joel Tenenbaum, student la Universitatea din Boston, a recunoscut fapta în faţa instanţei şi a scăpat cu o amendă de doar 675 de mii de dolari, el putând primi o amendă maximă de 4,5 milioane de dolari. Cazul lui Tenebaum este al doilea din SUA care ajunge în faţa judecătorilor după ce anul trecut o americancă a fost obligată să plătească despăgubiri de 1,92 milioane dolari pentru 24 de melodii piratate.

Tenenbaum, care trebuie să plătească 22.500 de dolari pentru fiecare melodie, s-a declarat mulţumit că amenda nu a fost de ordinul milioanelor. Avocatul său a considerat însă că verdictul nu este corect şi plănuieşte să facă apel.

Se întâmplă şi în România

La începutul acestei săptămâni, un utilizator român de DC++ ales la întâmplare a fost obligat să plătească daune de 10.932 lei (2.950 de euro) către industria muzicală pentru punerea la dispoziţie prin internet a peste 66 de GB de piese muzicale, muzică protejată de drepturi de autor.

SURSA: BBC