Este vorba despre Cosmin Marcovici, secretar de stat din ministerul Culturii. Se pare că acesta ar fi acuzat că a hărţuit sexual o minoră de 17 ani. Potrivit fetei, demnitarul ar fi hărțuit-o și persecutat-o pentru că nu a cedat avansurilor acestuia pe vremea când era director al Operei Naţionale din Iaşi, potrivit ReporterIS.

Pe vremea aceea, adolescenta avea 17 ani și 6 luni şi cânta în corul Juniorii Operei din Iaşi. Fata susține că secretarul de stat ar fi încercat să o sărute în noaptea de Revelion dintre anii 2016-2017, însă ea spune că l-a refuzat.

Fata a mai spus și că are doar 17 ani, iar este căsătorit şi nu poate da curs unei astfel de propuneri. Însă, demnitarul i-ar fi spus că nu e nicio problemă şi că este „numai bună”.

Marcovici a mai procedat așa și cu alte fete

Potrivit declarațiilor fetei, Marcovici nu este la prima abatere. Alte fete au fost hărțuite de secretarul de stat, de această dată pe rețelele de socializare. Marcovici i-ar fi spus că o aşteaptă în biroul lui dacă vrea să ştie ce examene trebuie să dea pentru a rămâne colaborator al Operei. Dar să vină fără ruj şi fără coadă.

În cele din urmă, s-a plâns atunci conducerii Operei Naţionale din Iaşi, unde între timp venise alt director, iar Marcovici ocupa funcţia de director adjunct. După o săptămână de la sesizarea fetei, acesta a demisionat.

Fata a depus şi plângere penală, iar în prezent dosarul este la Parchet. Marcovici este cercetat pentru hărţuire sexuală a unei minore.