Tânărul George Dan Vuşcan, băiatul prefectului de Cluj Gheorghe Vuşcan, fost consilier personal al ministrului Transporturilor, Ioan Rus, rămas lângă Dan Costescu pentru a-l sfătui cum să cheltuiască bugetul de peste 2,5 miliarde de euro, a fost recompensat cu un pot de secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Fiul prefectului de Cluj Gheorghe Vuşcan, în vârstă de 27 de ani, la începutul acestei luni a fost numit secretar de stat cu atribuţii privind coordonarea activităţii Autorităţii Rutiere Române, Registrului Auto Român şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier. Dacă tot este unul dintre principalii consilieri ai ministrului, Dan Costescu, George Vuşcan se va ocupa şi de relaţia Ministerului Transporturilor cu Parlamentul, situaţii de urgenţă şi spitale.

De la sfârşitul sfârşitul anului trecut,Vuşcan jr. Reprezintă Ministerul Transporturilor în cadrul CIFGA-Eximbank, un departament care decide modul de aprobare a creditelor şi diverselor facilităţi din portofoliul băncii, poziţie de unde încasează lunar cel puţin  12.000 de lei. Consilierul ministrului Dan Costescu, George Vuşcan, anul trecut, conform declaraţiei de avere a deţinut funcţia de membru în consiliul de administraţie al Telecomunicaţii, fiind remunerat cu peste 25.000 de lei. Anul trecut, George Dan Vuşcan a încasat şi peste 17.000 de lei de la Alpha Rochas, fiind membru în consiliul consultativ în cadrul asocierii formate din Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti-Dnata Catering-Millenium Pro Design SRL. Fiul prefectului de Cluj a câştigat 2.000 de euro şi 5.400 de lei, anul trecut, din trei contracte de închierere a unor imobile şi aproximativ 30.000 de lei în calitate de angajat al Ministerului Transporturilor.
Tânărul secretar de stat şi consilier pasionat de sporturi nautice nu deţine conturi, nu are credite, maşini sau bijuterii. Acesta a cumpărat, în urmă cu doi ani, un teren în Gilău-Cluj şi a primit ca donaţie un apartament în Cluj, locuinţă cu suprafaţa de aproape 120 mp.

Un alt consilier a fost numit secretar de stat

În aceeaşi zi în care George Vuşcan a fost numit secretar de stat şi Ionuţ Moşteanu, tot consilier al ministrului Transporturilor, a ajuns să ocupe o funcţie de demnitar. După ce premierul Dacian Cioloș l-a eliberat din funcție pe secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Alexandru Răzvan Cuc pentru că ar fi participat la un miting electoral în Giurgiu, şeful executivului a decis ca Ionuţ Moşteanu să-i ia locul. Mai exact, noul secretar de stat Ionuţ Moşteanu va avea în atribuţii domeniile aerian şi naval.  
 Chiar dacă are un împrumut 65.000 de euro pentru 26 de ani de la bancă, Ionuţ Moşteanu, în 2014, a reuşit să puna deoparte 35.000 euro. Secretarul de stat nu deţine niciun teren, deţine două locuinţe împreună cu soţia şi este proprietarul unui autoturism. Înainte de a fi angajat pe postul de consilier al minstrului Transporturilor, Dan Costescu,  Ionuţ Moşteanu a fost angajat la propria firmă, Total Branding Partners SRL de unde a avut un venit de 12.000 de lei şi a încasat dividente în valoare de 26.250 lei în 2015. Firma Total Branding Partners SRL, cu numai 3 angajaţi anul trecut, a avut o cifră de afaceri de 1,2 milioane lei, a câştigat 13.502 lei din activităţi ale agenţiilor de publicitate.