Cele 18 necuvântătoare, căci erau 18 și nu 17, erau legate în curtea mănăstirii de câte un stâlp, cu un lanț de un metru și hrăniți doar marțea și joia. Nu primeau nici apă, astfel că de multe ori își beau propria urină. Povestea este absolut înspăimântătoare, dar și mai grav este că Arhiepiscopia Tomisului nu a luat nicio măsură, deși suntem considerați sălbatici de sute de mii de cetățeni străni care au văzut imaginile revoltătoare, de o cruzime greu de imaginat.

Fotografiile cu mai mulţi câini legaţi cu lanţuri de stâlpii de beton din curtea mănăstirii „Acoperământul Macii Domnului” din localitatea Năvodari, care primeau mâncare şi apă doar „marţea şi joia”, au stârnit multe reacţii, scriu și jurnaliștii de la Adevărul. Acestea au fost realizate de Barking Mad Dog Rescue în urmă cu mai multe zile, când au fost acolo să salveze primii 6 câini.

 

Acum, toţi câinii au ajuns în grija asociaţiei. „În general, când te gândeşti la o biserică, te gândeşti la linişte şi la compasiune, dar astăzi am simţit contrariul. Managerul unui adăpost public m-a sunat cu câteva zile în urmă şi mi-a spus că există o situaţie urgentă într-o biserică din Năvodari, unde un preot are 17 câini, fiecare dintre ei ţinut într-un lanţ de o jumătate de metru, fără mâncare şi apă şi dormind sub cerul liber. Şi gândiţi-vă că vremea rea vine în curând. Ei au spus că le dau mâncare şi apă în zilele de marţi şi joi. Câinii sunt foarte prietenoşi”, a scris Gea, reprezentanta Asociaţiei, odată cu postarea fotografiilor.

 

Andreea, o apropiată a celor de asociaţia care s-a ocupat de salvarea câinilor, a transmis că asta a fost realitatea descoperită acolo: „Nişte câini legaţi cu lanţul, fără apă şi mâncare…Vă spun citând din ce mi-a povestit prietena mea şi scuzaţi limbajul: „îşi beau urina de sete”, „când au văzut apa, au început să urle ca lupii”…în două luni de când a plecat fostul stareţ, cum de nu au hrănit la timp aceşti caţei, cât să nu ajungă piele şi os, cum de nu au sunat la ecarisaj mai devreme? Oamenii din sat ştiu povestea, ar trebui întrebaţi şi ei, cum veneau cu mâncare la căţei şi erau refuzaţi.”

Un reportaj mai amplu despre situația absolut înfiorătoare, puteți citi AICI.