Daniel Zamfir a confirmat pentru Capital că există discuţii legate de această propunere care a fost făcută de PSD. În discuții ar mai fi și Nicu Marcu, vicepreședinte al Curții de Conturi și cadru didactic al Academiei de Studii Economice (ASE),

Daniel Zamfir a devenit cunoscut opiniei publice ca promotorul unora dintre legile care au schimbat complet sistemul bancar. Printre acestea legea dării în plată, legea conversiei creditelor în franci sau legea insolvenței personale. Surse politice susţin că Zamfir ar putea trece ușor prin comisiile de specialitate, controlate încă de PSD, dar ar putea avea probleme în plen, unde nu ar fi susținut nici de PNL, USR sau PMP, dar nici de ALDE, partid din care a plecat după unele conflicte, scrie economica.net.

ASF, arbitrul pensiilor private, al asigurărilor și pieței de capital, supreveghează piețe de circa 20 de miliarde de euro. Peste 11 milioane de oameni sunt asigurați în România, circa 7 milioane cotizează la fondurile private de pensii și câteva zeci de mii au plasamente în fonduri de investiții locale sau direct pe Bursă.

În prezent, situația din ASF este una destul de tesnionată, marcată de probleme din piața asigurărilor, unde companiile care domină zona RCA au început să aibă dificultăți cu gestionarea dosarelor de daună.

Dacă va fi acceptat la şefia ASF, Daniel Zamfir va avea un salariu de invidiat: Leonardo Badea încasa lunar 14.184 euro (68.082 lei, la un curs mediu de 4,8 lei/euro), cei 816.982 lei pe an provenind din salariu ca preşedinte al ASF (580.205 lei), indemnizaţiile de şedinţă (203.268 lei) şi încă 33.509 lei plata concediului neefectuat.