HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane, anunță actualizarea Android 10 pentru Nokia 7.1. Este cel de-al treilea smartphone Nokia care primește această actualizare de la lansarea oficială. HMD Global își respectă astfel promisiunea de a rula actualizarea pe trei terminale până la sfârșitul anului 2019, urmând ca la începutul anului 2020, mai multe smartphone-uri din portofoliu să primească actualizarea Android 10.

Portofoliul de smartphone-uri Nokia își păstrează poziția de lider în topul actualizărilor sistemului de operare cu rularea Android 10. Parte a programului Android One, Nokia 7.1 a fost lansat cu promisiunea actualizărilor lunare de securitate garantate pe durata a trei ani și a actualizărilor sistemului de operare pe durata a doi ani. Android 10 este cel de-al doilea OS update primit de Nokia 7.1, HMD Global respectându-și astfel promisiunea de a oferi smartphone-uri care se îmbunătățesc constant.

De ce se vor putea bucura utilizatorii Nokia 7.1

Utilizatorii Nokia 7.1 vor avea acces la noi funcții Android 10, precum:

  • Gesture Navigation: controlul smartphone-ului Nokia devine și mai ușor, prin gesturi intuitive, rapide.
  • Smart Reply: sugestii și mai inteligente pentru mesajele text, care constau nu doar în fraze, ci și în acțiuni.
  • Privacy Controls: mai mult control al datelor personale și posibilitatea de a gestiona accesul aplicațiilor la informațiile cu privire la locație – mereu, doar când folosesc aplicațiile respective sau niciodată.
  • Focus mode: blocarea aplicațiilor care pot distrage atenția, pentru o mai bună concentrare.
  • Family Link: parte a setărilor de Digital Wellbeing, permite părinților să seteze reguli digitale pentru întreaga familie.