HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane, anunță actualizarea la Android 10 pentru telefoanele Nokia 7 Plus și Nokia 6.1. Acestea se alătură smartphone-urilor care deja dispun de această actualizare, Nokia 7.1, Nokia 9 PureView și Nokia 8.1. Cinci telefoane Nokia au primit așadar actualizarea Android OS, de la lansarea oficială a acesteia.
HMD Global își respectă astfel promisiunea de a actualiza trei terminale în ultimul trimestru al anului 2019 și două în primele trei luni din anul 2020.
Smartphone-urile Nokia își păstrează poziția în topul telefoanelor cu actualizări rapide ale sistemului de operare, fiind din nou printre primele care oferă actualizarea la Android 10. Nokia 7 Plus și Nokia 6.1 fac parte din programul Android One și dispun de actualizări lunare garantate de securitate timp de trei ani și actualizări ale sistemului de operare timp de doi.
Actualizarea la Android 10 este cea de-a doua actualizare majoră a sistemului de operare primită de cele două terminale. Astfel, HMD Global își respectă promisiunea unor telefoane care se îmbunătățesc constant, prin intermediul actualizărilor de software. Începând de astăzi, Nokia 7 Plus, Nokia 6.1, Nokia 7.1, Nokia 9 PureView și Nokia 8.1 sunt actualizate la Android 10.

Utilizatorii Nokia se vor putea bucura de noi funcții, precum:

  • Gesture Navigation: controlul smartphone-ului Nokia devine și mai ușor, prin gesturi intuitive, mai rapide.
  • Smart Reply: sugestii și mai inteligente pentru mesajele text, care constau nu doar în fraze, ci și în acțiuni.
  • Privacy Controls: mai mult control al datelor personale și posibilitatea de a gestiona accesul aplicațiilor la informațiile cu privire la locație – mereu, doar când se folosesc aplicațiile respective sau niciodată.
  • Focus mode: blocarea aplicațiilor care pot distrage atenția, pentru o mai bună concentrare.
  • Family Link: parte a setărilor de Digital Wellbeing, permite părinților să seteze reguli digitale pentru întreaga familie.

Despre HMD Global

HMD Global Oy, cu sediul în Espoo, Finlanda, este producătorul telefoanelor Nokia. HMD creează și furnizează o gamă de smartphone-uri și telefoane clasice, care vizează o plajă largă de consumatori și prețuri. Dedicată inovației și calității, compania HMD deține licența exclusivă a brand-ului Nokia, pentru telefoane și tablete. Pentru mai multe informații, accesați www.hmdglobal.com.

Nokia este marcă înregistrată a Nokia Corporation. Android, Android One și alte mărci și logo aferente sunt mărci înregistrate ale Google LLC. Oreo este marcă înregistrată a Mondelez International, Inc. Qualcomm și Snapdragon sunt mărci înregistrate ale Qualcomm Incorporated, înregistrat în SUA și alte țări.