Proiectul „Nadia Sports Experience” îşi propune creşterea interesului pentru sport şi pentru activităţi de mişcare în aer liber, pentru copii şi întreaga familie, familiarizarea copiilor cu diferite discipline sportive, precum şi identificarea şi selectarea unor copii cu potenţial sportiv. 

Evenimentul „Paşaport pentru sport în sectorul 5”, la care va fi prezentă şi fosta mare gimnastă Nadia Comăneci, se adresează copiilor de 7-11 ani (clasele primare: pregătitoare – clasa a IV-a) şi este organizat de Fundaţia Nadia Comăneci în parteneriat cu Primăria Sectorului 5, Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache” şi Clubul Sportiv Şcolar Steaua Bucureşti. 

Copiii vor participa la activităţi specifice a 10 discipline sportive (gimnastică, atletism, handbal, baschet, tenis de masă etc), dar şi diferite activităţi distractive pentru întreaga familie. 

Selecţia şi îndrumarea pentru disciplinele gimnastică artistică, judo, lupte greco-romane, rugby, baschet, volei, handbal, atletism vor fi asigurate de Clubul Sportiv Şcolar Steaua. Selecţia şi îndrumarea pentru tenis de masă vor fi asigurate de Clubul de Tenis de masă Stirom şi Clubul Sportiv şcolar Nr. 1, în timp ce gimnastica ritmică şi aerobică se va desfăşura sub îndrumarea antrenorilor de la Clubul Sportiv UNEFS. 

Copiii participanţi primesc un ”Paşaport pentru sport” şi pentru fiecare disciplină sportivă testată vor primi o ştampilă în acest paşaport, iar la acumularea a cel puţin cinci ştampile copiii sunt răsplătiţi cu premii surpriză. Copiii care dovedesc aptitudini pentru o anumită disciplină sportivă intră în baza de selecţie a Clubului Sportiv Şcolar Steaua. O parte dintre copiii care încep propriu-zis practicarea unei discipline sportive în cadrul clubului vor beneficia de o sponsorizare pentru practicarea sportului respectiv, sponsorizare acordată pe durata unui an, în cadrul proiectului ”10 pentru sport!” al Fundaţiei Nadia Comăneci. 


Te-ar putea interesa și: