Un nou posibil tratament eficient în fața COVID. A înregistrat rezultate promițătoare

Medicamentul se administrează pe cale orală și poate limita infectarea cu virusul SARS-CoV-2, potrivit informațiilor transmise de efe.com.

Este vorba despre medicamentul experimental TEMPOL, care se administrează pe cale orală. Acesta a avut rezultate promiţătoare împotriva acestei boli, cum sugerează studiile efectuate asupra culturilor de celule.

Totodată, TEMPOL poate limita infectarea cu virusul SARS-CoV-2 prin alterarea activităţii enzimei virale numită ARN replicant, ce permite noului coronavirus replicarea genomului şi să se multiplice odată pătruns în celulă.

Cercetătorii au putut exploata slăbiciunile noului coronavirus

De asemenea, Institutul Naţional de Sănătate Publică din SUA a transmis într-un comunicat că, pentru realizarea acestei cercetări, oamenii de ştiinţă au studiat dacă această enzimă are nevoie de depozite de fier şi de sulf pentru a-şi susţine structura.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că, în cazul virusului SARS-CoV-2, această enzimă are nevoie de astfel de depozite de fier şi de sulf pentru a putea funcţiona în mod optim, potrivit sursei menționoate.

Prin această descoperire, cercetătorii au putut astfel exploata slăbiciunile noului coronavirus, având în vedere că TEMPOL poate reduce astfel de acumulări de fier şi sulf.

De fapt, ei au descoperit, graţie experimentelor realizate pe culturi de celule, că acest medicament poate inhiba procesul de multiplicare a virusului.

Conform unor studii realizate în prealabil asupra animalelor de laborator, doze ale acestui medicament antiviral au fost eficiente în cazul unor ţesuturi care sunt principala ţintă a coronavirusului, precum glandele salivare sau plămânii.

Sursă foto: Pexels.com