Un comunicat al companiei McLaren menționează că investiția, a cărei valoare nu a fost făcută publică, reprezintă un reper major în strategia de dezvoltare la nivel mondial a McLaren Automotive. În traducere liberă asta ar însemna că bogatul singaporez va susține cu proprii bani rețeaua comercială a McLaren din Asia, unde este de așteptat ca bolidul MP4-12C să aibă o mare parte dintre clienți. De altfel, britanicii menționează în comunicat că „cererea este puternică în zona Asia-Pacific, confirmarea fiind numărul mare de comenzi care reprezintă producția uzinei din Marea Britanie pentru 18 luni”.
În schimbul sumei investite Peter Lim a primit și un loc în consiliul de administrație al Mclaren. Conform Forbes Asia, acesta are o avere de 1,8 miliarde, ocupând poziția a opta în clasamentul celor mai bogați oameni din Singapore.
După un scenariu similar, anul trecut, Lim a făcut o ofertă de 525,5 milioane de dolari pentru preluarea acțiunilor clubului de fotbal Liverpool însă New England Sports Ventures a intrat în posesia clubului englez în urma unei decizii a justiției. Deși nu a reușit să obțină controlul asupra Liverpool Football Club, singaporezul a intrat în posesia drepturilor exclusive de a deține și opera o rețea de restaurante tematice a altui club britanic, Manchester United.
Supercarul MP4-12C este propulsat de un motor V8 twin-turbo de 3,8 litri care dezvoltă, conform companiei, 600 CP și are un preț de bază de circa 200.000 de euro. Acesta este produs la uzina McLaren din Woking, aceeași care produce și mașinile de Formula 1. În privința dotărilor opționale, clienții vor putea alege o combinație formată între cele 17 culori ale caroseriei și 14 ale interiorului. Tot opțional pot fi montate discuri de frână ceramice, un sistem de evacuare sport, jante super-ușoare, iar capota motorului și carcasele oglinzilor exterioare pot fi realizate din fibră de carbon.