Așadar, Robert F. Kennedy Jr. a depus actele pentru a candida la președinția SUA în 2024. Politicianul în vârstă de 69 de ani este fiul senatorului asasinat Robert F. Kennedy și nepotul președintelui John F. Kennedy, conform BBC.

Partidul Democrat și Partidul Republican își organizează propriile competiții

Amintim că Robert F. Kennedy Jr. este un militant împotriva vaccinurilor, iar Instagram i-a eliminat contul în 2021 deoarece „a împărtășit în mod repetat informații fără a le proba”, potrivit informațiilor oferite de companie la momentul respectiv.

Sursa menționată notează că Joe Biden a lăsat să se înțeleagă că va candida din nou, deși nu a anunțat încă oficial candidatura. Atât Partidul Democrat, cât și cel Republican își organizează propriile alegeri interne, numite primare, pentru a-și stabili candidatul la președinție.

Donald Trump profită de inculparea de la New York pentru cursa din 2024

În altă ordine de idei, un fost președinte american a apărut în instanță în calitate de acuzat penal pentru prima dată în istorie. Donald Trump s-a predat marți autorităților, după ce a fost pus sub acuzare de un mare juriu din New York pentru acuzații legate de plățile de bani pentru tăcere în plină campanie electorală prezidențială din 2016.

Donald Trump, candidat la alegerile prezidențiale din 2024, a pledat nevinovat la 34 de acuzații de infracțiuni într-o sală de judecată din Manhattan. Trump și echipa sa au încercat să folosească vestea în avantajul său, sperând să își energizeze baza loială prin prezentarea anchetei ca parte a unui complot mai mare pentru a-i deraia candidatura.

„Pare atât de ireal, mă vor aresta. Nu îmi vine să cred că acest lucru se întâmplă în America. Să facem America Măreaţă din Nou!”, a transmis Donald Trump într-un mesaj postat pe platforma Truth Social cu puţin timp înainte de prezentarea la sediul Parchetului din Manhattan.

Fostul președinte a salutat mulțimea de la distanță în timp ce intra în sala de judecată, fără a spune nimic presei adunate la momentul respectiv.

Potrivit CNN, Donald Trump a părăsit Tribunalul din Manhattan, New York, după ce i s-au prezentat acuzaţiile. Acesta a pledat nevinovat la toate cele 34 de capete de acuzare.