Medicul Amin Zahra de la Timişoara le recomandă românilor să petreacă sărbătorile de iarnă doar în familie, în contextul în care coronavirusul încă există, iar varianta Omicron se răspândește cu repeziciune.

Totodată, el a precizat că persoanele care nu au pe nimeni carantinat sau în spital, se pot considera binecuvântate, având în vedere situația actuală.

”Şi anul acesta, sărbătorile, trebuie să fie doar în familie… Şi sincer, asta este partea bună a acestei pandemii, pentru că uneori, poate doar de sărbători reuşim să ne reunim! Nu contează cât de mare şi bogată este masa de Crăciun, pentru că, chiar dacă până acum nu ne-am dat seama, suntem cu adevărat bogaţi, dacă, avem toată familia în jurul nostru. Ne putem considera şi binecuvântaţi dacă nu avem pe nimeni în izolare sau internat în spital”, a transmis medicul Armin Zahra.

Medicul le-a recomandat românilor să aibă grijă de sănătatea lor, care este cea mai importantă și care le permite să facă tot ceea ce își doresc. El a adăugat că sănătatea este cel mai frumos cadou care poate fi oferit familiei, dorindu-le românilor speranță, încredere, dar și bucurie în suflet în această perioadă extrem de dificilă.

”Aveţi grijă de sănătatea voastră, pentru că dacă esti sănătos, poți face orice! Acesta, poate fi cel mai frumos cadou, pe care l-am putea primi! Fie ca sărbătorile de anul acesta să vă umple sufletul de bucurie, încredere şi speranţă”, a mai transmis medicul.

Profeția sumbră a unui medic

Amintim faptul că un semnal de alarmă mai dur a venit din partea medicului Popovici, care într-un interviu acordat pentru news.ro declara sâmbătă că valul 5 se apropie, iar sărbătorile de iarnă vor favoriza apariția acestuia, în contextul în care oamenii călătoresc și se întâlnesc mai des ca niciodată unii cu alții.

„Şi acum suntem într-o perioadă din aceasta mai liniştită, dar deja sunt semne că, din cauza creşterii mobilităţii populaţiei, pentru că oamenii se pregătesc de sărbători, circulă, începe din nou să se redinamizeze uşor, cel puţin în anumite zone am văzut zona Bucureştiului, unde lucrurile încep din nou să se schimbe. Şi ne aşteptăm ca practic evoluţia să fie spre valul 5 printr-o redinamizare datorită sărbătorilor, datorită vacanţelor, creşterii mobilităţii, a creşterii numărului de contacte”, a adăugat medicul.

Dr. Popovici a mai adăugat că se așteaptă la ce stee mai rău. Acesta susține că este posibil ca varinata Omicron și Delta să devină dominante de la jumătatea lunii ianuarie, astfel încât, valul 5 ar putea fi unul care va genera mari probleme din punct de vedere sanitar.

„Ne aşteptăm la o redinamizare a variantei delta de la jumătatea lunii ianuarie încolo şi la manifestarea mai serioasă a omicron care, dacă respectă ceea ce ştim până acum, că varianta cea mai transmisibilă devine dominantă, va deveni dominantă şi vor circula în paralel. Deci ne aşteaptă un val 5 care poate să ridice probleme.