Medicul Emilian Imbri trage un semnal de alarmă cu privire la cazurile de coronavirus de pe teritoriul României. Acesta spune că specialiștii au anunțat că România va trece de pragul de 5 mii de cazuri și că până vom intra pe o pantă descendentă, vom ajunge la 7 mii de cazuri pe zi.

„Ştiam că se apropie momentul ăsta. Este prevăzut şi anunţat de săptămâni în şir. Specialiştii spun că se va întâmpla să treacă şi de 5.000 şi probabil că până să înceapă să se stingă, să coboare, vom ajunge pe undeva la 7.000 de cazuri pe zi.

Este firesc să nu se poată opri brusc această creştere şi este firesc să existe o perioadă să se mai transmită încă pentru că este transmiterea comunitară care nu mai poate fi stopată brusc.”, spune managerul Spitalului Victor Babeș.

Vor mai fi deschise câteva unități spitalicești

Medicul a mai declarat că România ar putea intra pe un trend descendent în două trei săptămâni, doar că până atunci este posibil să depășim 6 mii de cazuri. Acesta a subliniat că în cazul în care acest lucru se va întâmpla, vor mai fi deschise câteva unități spitalicești.

”În două trei săptămâni, poate să înceapă să scadă, dar cred totuşi vom depăşi 5-6.000. Asta înseamnă că vor mai fi deschise câteva structuri spitaliceşti. Vor fi dedicate şi alte spitale, aşa cum, de exemplu, ieri s-a anunţat că paturile de la ATI de la Spitalul Floreasca şi Spitalul SF. Ioan au fost deja pregătite şi sunt deja izolate şi pot să primească la Terapie Intensivă pe cei care sunt grav afectaţi şi au nevoie de terapie intensivă.”, spune Emilian Imbri.

Medicul se arată pozitiv față de situația actuală

Managerul Spitalului Victor Babeș, medicul Emilian Imbri, a mai precizat că există posibilitatea să stăpânim situația actuală cu ajutorul populației, chiar dacă virusul nu va putea fi învins.

”Vom putea stăpâni acest fenomen. Nu-l vom putea învinge. Dacă avem concursul populaţiei, îl vom putea stăpâni până la urmă”, a declarat Emilian Imbri, notează realitatea.net.