Un medic celebru aruncă bomba: Câți pacienți mor de COVID

Un medic celebru aruncă bomba: Câți pacienți mor de COVID
Ultima modificare în 16 octombrie 2020, 20:10
Un medic celebru aruncă bomba: despre pacienții infectați cu COVID-19. Este vorba despre cei care se află internați in secțiile de terapie intensivă.

Un medic infecţionist celebru aruncă bomba. El a spus câți pacienți mor de COVID. Mai exact,  jumătate dintre pacienţii de la Terapie intensivă intubaţi şi ventilaţi mecanic mor din cauza noului coronavirus.

„Dacă ne uităm la rata de mortalitate, care în secţia de Terapie intensivă este în jur de 45%, ea este comparabilă cu ce se întâmplă în ţări mult mai dezvoltate din punct de vedere al sistemului medical.
La ATI, la pacienţii intubaţi şi ventilaţi mecanic, o persoană din două nu supravieţuieşte, ţinând cont de faptul că la Terapie intensivă nu toţi pacienţii sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic.

Sunt pacienţi care indiferent de tipul măsurilor medicale care li se oferă intră pe o pantă ireversibilă din punct de vedere al cursului bolii”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiţă, medic infecționist la Spitalul Militar din Capitală, vineri, la Antena 3.

Grupul de Comunicare Strategică a trimis în urmă cu puțin timp cel mai recent bilanț al cazurilor de coronavirus pe teritoriul României. Conform acestuia, numărul de cazuri de la ATI a explodat.

Grupul de Comunicare Strategică transmite că în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.611. Dintre acestea, 721 sunt internate la ATI. Comparativ, în ziua precedentă se aflau 686 de persoane la ATI.

Pandemia de coronavirus face ravagii în România. Cei de la Grupul de Comunicare Strategică au anunțat chiar acum câte persoane au fot descoperite infectate în ultimele 24 de ore. Și cifra celor care și-au pierdut viața este extrem de mare. Sunt decese COVID-19 pe bandă rulantă.

De asemenea, sunt probleme mari și la Terapie Intensivă, acolo unde medicii nu mai fac față. Pacienții în stare gravă sunt din ce în ce mai mulți. Până astăzi, 15 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 168.490 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

 

Etichete: , ,
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook