O singura problema a mai ramas: lichiditatea scazuta a acestor titluri. Dar si acest lucru este pe cale sa se schimbe. In urma splitarii actiunilor, tranzactiile cu titlurile Imsat au sanse sa se revigoreze.
Rezultatele financiare obtinute de IMSAT Bucuresti, o companie activa in automatizari si telecomunicatii, pot satisface cu greu asteptarile actionarilor.
Doar putin peste 16 milioane dolari cifra de afaceri si cateva mii de dolari profit, acestea sunt rezultatele preliminare ale IMSAT pentru anul 1999. Este o scadere semnificativa fata de cele aproape 20 milioane dolari incasate de IMSAT in 1998 si cu mult mai putin decat societatea insasi si-a propus, si anume o cifra de afaceri de 22 milioane dolari.
Cum reactioneaza insa piata de capital la asemenea vesti proaste? La o majorare de capital de aproape doua milioane dolari, investiorii se inghesuie sa cumpere masiv titlurile Imsat. „Daca am fi avut nevoie de patru milioane dolari, i-am fi obtinut fara probleme, semn ca actionarii nostri, dar si alti investitori au deplina incredere in perspectivele societatii”, spune Stefan Varfalvi, presedintele IMSAT. Pe piata titlurile Imsat au adus, de asemenea, castiguri investitorilor. Valoarea actiunilor Imsat la Bursa a crescut, in ciuda rezultatelor financiare slabe. Pretul de 15.000/actiune (la valoare nominala de 6.000 lei) a putut fi depasit in momentul splitarii actiunilor la valoare nominala de 1.000 lei, piata cotand titlul Imsat la 2.900-3.000 lei (investitia de 15.000 lei intr-o actiune Imsat are acum valoarea de aproape 18.000 lei). Ce fac totusi actiunile Imsat atat de atractive pentru investitori? Raspunsul ar putea fi ca acestora le place ceea ce vad la compania bucuresteana. Stilul de management al Imsat este, probabil, cel mai apropiat de cel al managementului unei companii occidentale dintre toate societatile listate la BVB. Investitorii financiari sunt incantati sa vada operatiuni de achizitii demarate de companie, care au ca efect cresterea valorii acesteia. Imsat a cumparat anul trecut trei societati: producatorul de motoare electrice UMEB si doua firme de proiectare, Tecon si SPAIC. De asemenea, IMSAT isi ia rolul de societate listata in serios. Pentru a nu agresa piata, societatea a preferat sa mareasca valoarea nominala a actiunilor din reevaluarea activelor, pentru ca mai apoi sa spliteze actiunile. Acest lucru nu a dus la mari fluctuatii de pret precum in cazul altor societati care au acordat direct actiuni gratuite. In acest fel, pretul actiunilor IMSAT a avut permanent un trend crescator.    
Lavinia Necsulescu, analist BIG:
„Ne putem astepta la o crestere puternica a cifrei de afaceri si a profitului pentru acest an, ca urmare a noilor achizitii facute de Imsat, iar rezultatele financiare vor avea cu siguranta efect si pe piata. Pe termen lung, consider actiunile Imsat o buna oportunitate pentru investitii.”