„Cred că este vorba de un pic de oportunism. Ştiu despre angajamentul european al unor politicieni, (…) dar trebuie să fii ataşat principiilor unui partid european care va schimba lucrurile. Care este angajamentul când tu vei candida drept cap de listă la alegerile europarlamentare? Asta s-a anunţat. Şi apoi vrei să fii candidat la prezidenţiale? Care este angajamentul european? Nu înţeleg”, a afirmat el, întrebat despre o posibilă alianţă între USR şi partidul condus de Dacian Cioloş, PLUS, la alegerile europarlamentare. Întrebat dacă o astfel de alianţă va încurca PNL, secretarul general al PPE a negat. Antonio Lopez Isturiz-White a participat. 

Luni, la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, organizată la Palatul Parlamentului.În cursul serii, el urmează să fie primit şi de preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. 

Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS) şi-a ales, sâmbătă, la Romexpo, conducerea, printr-un sistem de vot electronic care le-a dat emoţii organizatorilor, pentru că s-a blocat şi nu a funcţionat cum trebuie. Dacian Cioloş, care a fost singurul candidat pentru funcţia de preşedinte, a fost ales cu peste 99% din voturi. 

Săptămâna aceasta, USR şi PLUS urmează să decidă dacă vor merge pe listă comună la alegerile europarlamentare din luna mai. Dacian Cioloş a anunţat că doreşte să intre în cursa pentru euroalegeri, iar USR şi-a stabilit deja candidaţii.

Fostul premier și actualul lider al PLUS, Dacian Cioloș, pare decis să nu rateze aproape nici o candidatură.

„Candidez la alegerile europarlamentare. A fost o decizie dificilă, pentru că orice discuţie care avea legătură cu acest subiect începea cu îngrijorarea celor din jurul meu: «Îţi dai seama că te vor ataca? Că vor spune că vrei să pleci la Bruxelles?» Nu o dată am analizat ce avem de făcut atunci când PSD şi «analiştii» lor în simbrie vor începe să ne atace – pe mine şi pe colegii mei – cu vorbele şi manipulările lor otrăvite. Până în momentul în care mi-am dat seama că greşeam fundamental. Agenda acestor indivizi care au capturat ţara, care vor să decidă cum trăim, cum gândim, cum ne va arăta viitorul, nu este şi nu poate fi agenda noastră”, scria pe 12 ianuarie Cioloş pe pagina sa de Facebook.

După numai câteva zile, Cioloș nu excludea o candidatură la alegerile prezidențiale, declarație care l-a enervat pe Klaus Iohannis.

“Nu exclud nimic. Nu exclud nicio candidatură în următorii doi ani. La alegerile locale nu voi participa, dar cu siguranţă voi fi pe listă la parlamentare. Dacă partidul mă va considera util pentru prezidenţiale, o voi face. Oricum, voi fi aici pe perioada campaniei.”, a declarat Cioloș pentru Adevărul