Cele patru companii beneficiare ale împrumutului sunt Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte, Ductil Steel şi Laminorul SA.

Cele 50 de milioane de euro reprezintă refinanţarea unor credite în valoare totală de 35 milioane de euro la care se adaugă o noua linie de finanţare de 15 milioane de euro. Acordul de împrumut este unul de tip multiborrower multivalută pentru finanţarea capitalului de lucru, cu garanţii materiale (stocuri şi creanţe) precum şi scrisoare de garanţie din partea companiei mamă, Mechel OAO.

"Industria siderurgică a înregistrat anul trecut una dintre cele mai rapide rate de creştere din România, de 35,1%. În următorii zece ani, producţia de fier şi oţel din România va continua să crească, cu un ritm mediu de 4,1% pe an", argumentează banca.

Previziuni optimiste pentru industria românească

Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia. Afacerile companiei includ patru segmente: minerit, siderurgie, feroaliaje şi energie electrică. Mechel asociază producători de cărbune, concentrat de minereu, nichel, oţel, produse laminate, sârmă şi produse din sârmă, energie electrică şi termică.

În România, grupul Mechel este prezent din anul 2002 prin şase întreprinderi metalurgice: Mechel Târgovişte, Mechel Reparaţii, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Otelu Roşu, Laminorul Brăila. Produsele companiei Mechel sunt comercializate pe piaţa internă şi cea externă.

Principalii parteneri comerciali sunt: Republica Cehia, Ungaria, Germania, Italia, Polonia, Turcia, dar şi ţările vecine precum Serbia şi Bulgaria.

Producţia industrială din România (industria de prelucrare, extracţie şi utilităţi) se preconizează că va creşte cu 7,5% în 2011 şi 6,3% in 2012, cu mult peste avansurile previzionate la nivel mondial pentru producţia industrială, de 4,9% în 2011 şi 5% în 2012.