Ca răspuns la cererea în creștere pentru sistemele electronice de bord pentru automobile, și pentru produsele asistate și autonome, Visteon a închiriat spațiu pentru birouri în zona centrală a Timișoarei. În cadrul noului centru vor lucra inițial ingineri de dezvoltare, supervizori și manageri. Extinderea centrului se va realiza în etape, în funcție de cererea clientului.

Noul centru de dezvoltare al companiei Visteon va începe să funcționeze la sfârșitul anului 2018. Visteon a început procesul de recrutare pentru centrul care va găzdui profesioniști specializați în domeniul software, tehnologiei și automotive. Centrul de dezvoltare a produselor auto Visteon din Timișoara este poziționat strategic ca parte integrantă a planului de dezvoltare a companiei în Europa, alături de centrele tehnice din Bulgaria, Germania, Franța și Marea Britanie. Centrul de la Timișoara va fi implicat în principal în dezvoltarea software pentru sistemele electronice avansate de bord (panouri de bord digitale, sisteme de infotainment și afisare pe parbriz) pentru producătorii europeni de automobile și va colabora cu Directorul Tehnic al Visteon și cu Centrele Tehnice Europene pentru dezvoltarea de noi tehnologii privind condusul autonom. Centrul de la Timișoara va sprijini creșterea companiei Visteon în dezvoltarea colaborărilor cu clienți precum: BMW, Mercedes, Porsche și Jaguar Land Rover.

Mark Fosmoen, Vice President, Customer Engineering Europe – Visteon spune: “Sprijinind atât programele producătorilor auto la nivel European și mondial, noul centru de dezvoltare a produselor din Timișoara va juca un rol important în dezvoltarea de software și produse pentru noua generație de tehnologii incluse în noile sisteme de asistență a șoferilor (ADAS) și aplicații autonome de conducere. În cel mai scurt timp, centrul tehnic din Timișoara va avea competență deplină pentru a transforma cerințele clienților în soluții testate și pregătite ulterior pentru a fi utilizate în producția de masă. Fiind un important centru de dezvoltare software, centrul de la Timișoara va realiza acest lucru prin colaborarea strânsă cu cele mai importante unități de cercetare și dezvoltare ale companiei Visteon din întreaga lume. Avem o serie de oportunități interesante la noul centru tehnic pentru a stimula inovația în domeniul automotive și pentru a oferi o experiență bogată și conectată pentru șoferi și pasageri.”

 

Profilul candidatului căutat de compania Visteon implică o combinație echilibrată de dezvoltatori cu o experiență de peste 3-5 ani în domeniul automotive și tehnologie, precum și de dezvoltatori cu experiență în managementul proiectelor și experiență de supervizare. Visteon intenționează, de asemenea, să recruteze proaspăt absolvenți din domeniul automatizării, electronicii, informaticii sau a disciplinelor tehnice similare. Compania caută candidați ale căror seturi de competențe includ limbajul de programare C și/sau C++, proiectarea software-ului pentru sistemele automate integrate sau proiectarea de software și modelarea UML.

Ca parte a eforturilor de recrutare, compania va participa la târgul de carieră Angajatori de TOP, în perioada 19-20 octombrie, la CRAFT. Mark Fosmoen, Vice President, Customer Engineering Europe – Visteon, va participa la conferința TechTalks Timișoara – Automotive and Smart Cities, unde va susține un discurs pe 20 octombrie. De asemenea Mark Fosmoen va fi disponibil pentru a oferi răspunsuri privind compania Visteon și noul centru de dezvoltare din Timișoara.

Visteon este o companie globală de tehnologie care proiectează și produce sisteme electronice de bord pentru automobile și soluții de vehicule conectate pentru cei mai importanți producători auto la nivel modial. Visteon este un furnizor de top de tablouri de bord si indicatoare cu afișare digitală, sisteme de informare și infotainment, sisteme audio, telematică, controlerele de domeniu pentru pilotaj SmartCore™ și platforma pentru conducere autonomă DriveCore™. Visteon furnizează, de asemenea, soluții software integrate pentru conectivitate multimedia și smartphone pentru industria auto globală. Cu sediul central în Van Buren, Michigan, Visteon are aproximativ 10.000 de angajați în peste 40 de centre din 18 țări. Visteon a avut vânzări de 3,15 miliarde de dolari în 2017.