Este vorba despre fostul președinte pakistanez, Pervez Musharraf, primul militar judecat în Pakistan cu privire la impunerea stării de urgenţă. Pervez Musharraf a preluat puterea în Pakistan în 1999, în urma unei lovituri de stat, iar apoi a fost ales preşedinte în 2001 şi a fost reales în 2008.

În momentul de față, acesta se află la Dubai, unde urmează un tratament medical, conform bbc.com

Cum a suspendat Constituția

În luna noiembrie a anului 2007, generalul Musharraf a suspendat Constituția prin impunerea unei stări de urgență însă acest lucru a provocat mai multe proteste iar Musharraf s-a retras din poziție în anul 2008.

Lucrurile au luat o întorsătură fatală pentru Musharraf când Nawaz Sharif, un vechi rival pe care l-a dat jos printr-un coup d’etat în anul 1999, a fost ales ca și prim ministru în anul 2013. Cu noua sa poziție, Nawaz Sharif a inițiat un proces împotriva fostului președinte pakistanez, acuzându-l de înaltă trădare.

Potrivit Constituției pakistaneze, oricine este găsit vinovat de înaltă trădare poate fi pedepsit cu moartea. Generalul Musharraf trăiește în Dubai din anul 2016 și refuză constant să se prezinte la proces chiar dacă a primit ordine multiple.