Un greu din politică a fost amenințat cu moartea! Este vorba de fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, care s-a trezit că pe propria pagină de Facebook i se spune nici mai mult nici mai puțin că ar merita un glonț în cap.

Totul a pornit de la o postare a fostului ministru care a povestit cum stau lucrurile la școala unde învață copiii săi.

„Jastseing: şcolile unde învață copiii mei, în Germania, au reînceput cursurile în format fizic de la începutul lui mai. Regula nr. 1: nu ai mască, mergi acasă. Masca, evident, nu ți-o dă nimeni moca.”, a scris Daniel Funeriu pe Facebook sâmbătă spre duminică noaptea.

O replică venită imediat i-a șocat pe toți cei care urmăresc pagina de socializare a cunoscutului polician.

„Un extremist de drepta. Te simti bine cu pensia speciala de ministru? Ai merita un glonte in cap, amice…”, a comentat Paul Gasca.

Fostul ministru al Educaţiei a reacţionat imediat și a spus că va face plângere penală

„Paul Gasca pentru această ameninţare voi face plângere penală”. Cu toate acestea, Paul Gasca nu a mai răspuns la nici unul dintre comentarii.

Daniel Funeriu nu este singura figură publică care a primit amenințări. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, se aflăm și el într-o situație asemănătoare. Acesta a lansat pericolul tot printr-un mesaj postat pe Facebook. Bărbatul a fost reținut joi pentru amenințare în scop terorist. Ovidiu Grosu, autointitulat organizator al protestului din 10 August 2018, apoi încătuşat în iulie în timpul protestelor „anti-covid” din Piaţa Victoriei. Bărbatul a fost eliberat și pus sub control judiciar de DIICOT.

Autorul postării a spus în mesaj că Arafat ar fi „condamnat la moarte în Palestina” și că ar fi comis „crime împotriva cetățenilor români” și spune că prin depunerea jurământului militar „a primit dreptul de a ucide în numele țării și poporului român”.