Condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare şi la 80 de zile de muncă în folosul comunităţii, pentru că a şofat în stare de ebrietate, campionul şi prezentatorul TV Vladimir Drăghia a contestat decizia judecătorilor, solicitând o pedeapsă mai blândă. Drăghia a făcut apel pe 3 decembrie a.c., însă, patru zile mai târziu, s-a trezit cu o surpriză de proporţii: la rândul lor, procurorii au atacat şi ei hotărârea, cerând închisoare cu executare pentru inculpat. Aşadar, destinul vedetei este acum la mâna magistraţilor de la Tribunalul Constanţa, care urmează să dea un verdict la începutul anului viitor.

La finele lunii trecute, magistraţii de la Judecătoria Constanţa au dispus:“Condamnă pe inculpatul Drăghia Vladimir Roland la o pedeapsă de 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani”.

Pe lângă această pedeapsă, Drăghia a mai primit şi mai multe interdicţii, dar şi obligaţii, printre care şi muncă în folosul comunităţii: “Obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

 

a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Impune inculpatului obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probaţiune.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei / Consiliul Local Sector 2 Bucureşti ca pe o perioadă de 80 zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. Atrage atenţia inculpatului că, dacă cu rea-credinţă nu va respecta măsurile de supraveghere sau dacă nu va executa obligaţiile impuse sau va săvârşi o nouă infracţiune în termenul de supraveghere, instanţa va revoca suspendarea şi va dispune executarea pedepsei”.

Şi, ca tacâmul să fie complet, judecătorii l-au obligat pe Drăghia să achite şi “nota de plată”: “Obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 1.200 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare (1.000 de lei din faza de urmărire penală)”, scrie Spynews.ro.